A népszerű burgerező a város főterén nyitotta meg kapuit 2017-ben. A hely atmoszférája megnyerő, a bejárattól jobbra kis zöld sarok, szépen elrendezett növényekből. A beltérben magasított székek és asztalok, jó időben teraszról gyönyörű kilátás nyílik a városközpontra. A Restaurant Guru és a Turul elismerő oklevelei mellett a Felelős Gasztrohős Alapítvány „Tudatos” fenntartható vendéglátóhely minősítést igazoló diplomája is a dekoráció részét képezi. (Ez az „alapfok”, felette áll a „Inspiráló” és a „Mester” fokozat.) Belépve az első bíztató jel, ami szemet szúr, az a hűtőben pihenő kézműves sörválaszték. Üvegpoharat sajnos nem tartanak, ez komoly hiányosság, minőségi sör palackból vagy papírpohárból kortyolva az élmény felét, ha adja. A honlapról megtudhatjuk, hogy vezérlőelveik a vendégközpontúság, a környezet-tudatosság és a csapatépítés. Hadd idézzem az utóbbihoz fűzött gondolataikat, annál is inkább, hogy visszaköszönni láttam azokat a kiszolgálásban: „a CSAPAT, amelyben dolgozunk, ahol a jól elvégzett munka mellett fontos a jó hangulat, egymás segítése, az egymásra való odafigyelés, a közösségépítés és a fejlődés mind emberileg, mind az adott tevékenységi körön belül.” Kedves gesztus, hogy a törzsvendégek minden tizedik burgerét a ház állja. Mint a világhálós forrásokból hamar kiderül, a tulajdonos a történészi végzettséggel rendelkező Fodor József, akinek a vendégkör edukációja is számít, ezért hirdettek meg világ körüli kulináris utazást.

A fő profil a burger, amiből az állandó kínálatban tízféle szerepel, többségük természetesen marhahúsost, de van két csirkés is. Emellett kínálnak vaslapon sült kézműves kecskesajtot, pankó morzsás mozzarellát és csirkemellet, utóbbinak a konfitált változatát, valamint sült csirkeszárnyakat különféle házi szószokkal. Mindemellett a napi ajánlatban szerepel valamilyen távoli különlegesség, ottjártam idején, 2024. március 27.-én thai Tom ka levest, New York-i sajtlevest, valamint thai burgert kínáltak.

Kértem egy kis adag BBQ mártásos csirkeszárnyat, ami ízletes volt, a mártás sem okozott csalódást. Lehetett volna fűszeresen vagy csípősen is kérni, vagy választani hozzá valami más szószt. Arra voltam leginkább kíváncsi, hogy milyen a házi BBQ szószuk. Megelégedésemre szolgált az ízharmónia, jól tették, hogy nem spóroltak a szósszal. Egy kis burgert is rendeltem. Mint megtudtam, érdeklődve a sütési fokozat felől, vékony húspogácsával dolgoznak, amit átsütnek, de kérésemre az enyémet kíméletesen hőkezelték. Jó volt a harapásélmény, élvezet volt enni a szaftos burgert, azzal együtt, hogy alapból a vastagabb húspogácsát részesítem előnyben A számla egy visegrádi Marzen sörrel együtt 4870 forintra rúgott, ez jó ár/érték arány.

A kiszolgálás kifogástalan, szóba elegyedtünk a motivált, lelkes, udvarias pultos fiatalemberrel, be is mutatkoztunk egymásnak, Sárosi Bertalant illeti az elismerés. Nincs annál nagyobb dicséret a vendég részéről, mint ha az az érzése egy alkalmazottról, hogy benne van a tulajdonosi körben, mert annyira azonosítja magát a feladattal.

A nagyipari üdítők mellett saját márkás frissen préselt leveket is kínálnak. A Fűtőház, a Visegrádi és Szent András sörfőzde termékeiből válogatták össze a sörválasztékot.

Értékelés

Összélmény: 4,75 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 5+ pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a farmburgervac@gmail.com címre