A Paletta éttermet a kreativitásáról ismert Bezerics Dániel nyitotta meg a Tompa utca és a Páva utca sarkán 2017-ben, a hely azóta is sikerrel üzemel. A beltér hangulatos, lezser, bisztrós. Jó időben igényesen kialakított teraszt is üzemeltetnek.

A választékban csábító bisztróételek szerepeltek ottjártam idején, a báránnyal töltött karalábétól a rántott Fledermaus-on át a tormás polenta-krémmel, hónapos retekkel, pecsenyeszafttal kísért ropogós malaccsülökig. Bekerült a választékba két burger is, a magyar tarka márványos húsából készült „Bazalt burger” illetve az „Ave Cézár”, melybe rántott kecskesajt vagy csirkemell-filé kerül s persze Cézár saláta, amit az étlap szerint „tankönyvi” öntet kísér. Vadkovászos tésztával készült nápolyi pizzákat is sütnek, amiből öt variánst kínálnak. Aki bor vagy sör mellé csak valamit apróságot kér, rendelhet hasábburgonyát és/vagy édesburgonyát házi majonézzel, illetve házi ketchuppal. Hétköznap délben felettébb kedvező áron rendelhetünk két vagy három fogásos ebédmenüt.

Első ízben nem sokkal nyitás után látogattuk el ide, ettünk jól elkészített frankfurti levest, fish and chipset, rántott sajtot a nemesbüki Korosajt műhely alapanyagából és narancsos panna cottát. A Korosa András „boldog” Jersey teheneinek tejéből készült rántott Korosajt egyébként örök sláger, jelenleg is étlapon van. Jó választás annak, aki szereti a műfajt, a panír kompakt, a jó ízű sajt szépen folyik. Második alkalommal 2022 tavaszán tértünk be. Egy három darabos tapas tálat válogattam össze, cékla- és avokádó krémet, valamint humuszt. Kínálnak még tapas kategóriában marinált olívákat és erdélyi padlizsánkrémet. Az avokádókrém nem volt rossz, de őszintén szólva előnyben részesítem a durvára tört, rusztikus változatot az itteni, simára turmixolttal szemben. A hummusz kifejezetten jó volt, a fekete szezámos zsályás céklakrém pedig remek. Mindehhez helyben sültnek tűnő, jól sikerült gyökérkenyeret és zöldséghasábokat adtak.

A kiszolgálás udvarias. Kár, hogy nem sikerült megegyezni a felszolgálóval abban, hogy fél deciket hozzon ki a Bezerics pince boraiból, megkóstoltam volna az összes száraz fehérbort, a számlázást is könnyű lett volna megoldani, hiszen a borok ára ezt megengedte volna. Meghitt beszélgetést folytattam viszont Bezerics Csabával, az üzletvezető-tulajdonos édesapjával, ami ellensúlyozta az érthetetlen és üzletpolitikai szempontból is kontraproduktív pincéri merevséget.

A borivók a Bezerics pince 15 borából választhatnak, melyeket a pét-nat kivételével kimérnek decire is. Két jobbacska nagyipari sört csapolnak, palackban tartanak három kézműves tételt is. Aki volánnál ül, „Bezerics apuka” házi szörpjeiből válogathat.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont