Festett-koptatott bútorzatú, zöldes-kékes fehérre meszelt belterű családi vendéglő Esztergom központjában, halászhálóval, s a falra erősített kagylókkal, rákokkal dekorálva. A beltérben cserépkályha, akvárium, falra szerelt plazmatévé. Az asztalon só- és borsdaráló.

Tex-mex konyhát visznek nemzetközi ihletésben, kiegészítve a magyar s a mediterrán konyha néhány klasszikus fogásával. Kínálnak többek között salátákat különféle grillezett feltétekkel, halakat s a tenger gyümölcseit változatosan elkészítve, például tőkehalat á la nage, citrusokban marinált polipot mango salsa-val, Szent Jakab kagyló saslikot barack-chutney-val, taco-kat, burgereket, steakeket, továbbá „Pali bácsi kedvencei” címszó alatt az általunk is rendelt pacalon kívül brassóit, marhapörköltet, osso buco-t vadasan, panko morzsás bécsit sertésszűzből, konfitált marhaoldalast és Caprese blue-t. Utóbbi a Cordon Bleu-re utal, s bivanymozzarellával, Serrano sonkával és marinált paprikával töltött rántott szüzet fed.

A fehérborban párolt salottás, fokhagymás fekete kagylóval nem tudtak szolgálni, megtudtuk, hogy pár nap múlva lesz csak kapható a fogás, amikor megkapják a friss szállítmányt. A csalódottságunk dacára ezt a jó pontok között könyveltük el, elvégre kiderült, hogy nem tartanak a fagyasztóban néhány tartalék adagot ilyen esetekre, amikor a friss elfogy, inkább jelzik, hogy nincs. Ajánlottak helyette kagylóhússal készült louisianai chowdert, mely korrektnek, ízletesnek bizonyult. Meg voltunk elégedve a Buffalo csirkeszárnyakkal is, annál is inkább, hogy a mellé adott kéksajtmártás remek volt, még kértünk hozzá extra zellerszárat, hogy teljes egészében kimártsuk. Akinek nem elég csípős a szárny, kérhet El Yucateco chiliszószokat, az enyhe jalapeno-tól a markánsabb habanerosig, összesen négyfélét. A pacal ízre kiváló, a szaftja kellően, de nem eltúlzottan sűrű, optimális pörköltszaft, minden tekintetben. A pacalcsíkok lehettek volna egy cseppet feszesebbek, de így, ahogy kaptuk, ez a produkció a legjobbak közé tartozott azok között, amit valaha kóstoltunk, különösen a kifogástalan petrezselymes burgonyával, mely ízre és állagra mindazt nyújtotta, amit elvárhatunk ettől a sokszor megcsúfolt körettől. A dekorációként kapott petrezselyemszál leveleinek széle kezdett már sárgulni, de ez az aprószépséghiba nem szegte kedvünket. Megelégedésünkre szolgált a quessadilla is, kiváló volt a harapásélmény, a tortilla és a töltelék összjátéka, ami mögött az ízharmónia sem maradt el.

A kiszolgálás kedves, szívélyes, felkészült.

Az Esztergom központjától alig tíz kilométerre fekvő Kesztölcön gazdálkodó Szivek pince borait tartják, összesen nyolcfélét. Dreher és Pilsner Urquell sört csapolnak, palackban további 18 tételt kínálnak az Asahi és a Heineken portfólióból, kézműves söreik nincsenek. A töményitalok zöme tömegtermék, de találunk egy-két különlegesebb párlatot is köztük.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 4 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a cilantrotropicalbistro@gmail.com címre