Országos szinten kiemelkedő vendéglátó egység Balatonfüreden. A beltér lezser, vendégmarasztaló, meghitt. Hajópadló, kovászoltvas lábszerkezetre szerelt négyzetalakú, fából készült asztallapok, rajtuk friss vágott virág. A bárpult túloldalán végzik a konyhai műveletek egy részét. Kellemes jazz szól a háttérben, nem túl hangosan. Nyáron hangulatos, kellemes teraszt működhetnek.

A gyakran változó étlap nagyon rövid, s felettébb izgalmas. Három előétel, két leves, öt főétel, két desszert. A konyha nemzetközi, de érzékelhető egy magyar vonulat is benne. 2020 nyarán kínáltak például vargányás burgonyafőzeléket borjúmájjal, mangalicakarajt kovászos uborkával és burgonyapürével, közelkeleti csicseriborsós lecsót, tojással és kenyérrel.

Az árak magasak, de értékarányosak. Előételek 1700 és 2600, főételek 3000 és 5500, desszertek 1500 és 1700 forint között kaphatók.

A fogadófalat fél bagett-karika túrókrémmel és fűszernövény-hajtással. A füstölt marhanyelvvel kínált velős pirítós azon ritka ételek egyike, mely éveken keresztül étlapon maradt, mi sem hagytuk ki. Impozáns gránitlapon kifogástalan, csúcsminőségű kenyérszelet, rajta jól fűszerezett velőkrém, jó állagú, jó ízű vékony nyelvszeletek, koktélparadicsom cikkek és zöld hajtások. Megrendeltük a napi ajánlatban szereplő rebarbarás eperlevest is. Az ízletes, selymes levest a vendég előtt töltik a zsenge hajtásokkal díszített rebarbara- és eper-darabkákra. Desszertünk passiógyümölcsös epermousse volt, mely az új hullámos cukrászdák stílusában fogant, az édesség ízre-állagra, tálalásra egyaránt a csúcskategóriába tartozott.

A kiszolgálás udvarias, szakszerű, pincérünk felkészülten válaszolt kérdéseinkre.

A borlap a saját pincészet tételeit tartalmazza (Thesis birtok, Balatonszőlős), kínálnak bio gyümölcsleveket, kézműves söröket és prémium pálinkákat.

Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@bistrosparhelt.hu címre