Piros-fehér kockás-abroszos, családias, meghitt, otthonosságérzetet sugalló vendéglő a történelmi belvárosban. A falakon berámázott képek a régi Kecskemétről, többnyire képeslapok reprodukciói, a polcokon népi kerámiák és Méhes-Mézes szörpök. A belső gerendázat némi rusztikus hangulatot is biztosít.

Hagyományos magyar konyhát visznek a választékot néhány nemzetközi fogással kiegészítve. Túlzásnak tűnik, hogy egy átlag feletti helyen hatféle ételt készítenek csirkemellből, de alapanyagok tekintetében színes az étlap. 2024 kora nyarán kínálnak többek között bográcsgulyást, chilis sáfrányos spárgakrémlevest, lazacsteaket tejszínes parajos házi tésztával, harcsapaprikást tejfölös galuskával, rosé kacsamellet káposztás házi tésztával, bécsi szeletet, sajtburgert, vörösboros marhapörköltet és bélszínsteaket.

A piros lábaskában tálalt Újházi tyúkhúsleves kellően koncentrált, mély ízű, élvezetes. Értékeltük, hogy a zöldségeknek jó az állaga, nem főttek túl. A harcsa friss, szaftos, ízletes, sült burgonya köret jobbféle mirelitáruból való, amit megfelelően hőkezeltek. A mellé adott tartármártás tisztes old school produkció. A tejszínes vargányás, füstölt sajtos tésztában nem sok vargányát lelünk, a mártás porgyanús, mintha nem ugyazon a konyhán készült volna ez a fogás, mint a többi. Persze már az sem ígér sok jót, ha parmezán, grana, pecorino vagy netán más érlelt sajt helyett füstölt sajttal adnak egy pasta-fogást. A baszk stílusra hajazó, jól sikerült citrusos sajttorta mártása nem teljesen meggyőző, de ez is egy kifejezetten élvezetes desszert. A túrógombóc kérge meglepően vastag, viszont jó ízű, tartása is megfelelő. (Teszt időpontja: 2023. augusztus 28.)

A kiszolgálás udvarias, lehetne személyesebb.

Tizenhét bort kínálnak a magyar élvonal nedűiből összeválogatva, ezek két harmadát decire is kimérik, az itallapon minden borhoz rövid ismertetőt is mellékelnek. Négy élvonalbeli főzde tízféle pálinkáját tartják, a Heineken portfólióhoz tartozó sörök mellett kínálnak kézműves tételeket is.

Értékelés

Összélmény: 4 pont

Konyha: 4 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 4 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@rozmaringbisztro.hu címre