A Max étterem Nagyszeben központjában működik egy patinás, történelemi levegőjű, középkori épületben. A belső teret mediterrán hangulatban egyenetlenre vakolták, majd fehérre festették. A plafon gerendázott, évszázadokra tekint vissza. Diszkrét, jól megválasztott háttérzene szól megfelelő, visszafogott hangerővel. Az asztalon élővirág, egy szál tulipán, elegáns, szolid üvegvázában. Otthonos, vendégmarasztaló, megnyerő atmoszféra.

Az étlap az olasz konyha népszerű fogásait nyújtja elsősorban, néhány nemzetközivé lett étellel színesítve. Bruschetták, pasták, rizittók, pizzák, halak és húsok roston sütve. Tartanak a megszokott csirke-, disznó- és marhahúsokon kívül többek között kacsát, növendék birkát, kagylót, polipot, lazacot, tengeri sügért, óriás garnélát.  A teljesítmény, bár a desszertnél megbicsaklik, egyértelműen átlag feletti.

Az árak helyhez mértek, az ár/érték arány átlagosnak mondható. Nagyszeben belvárosában, ahol a turisták tartják el az éttermeket, ilyen árakkal találkozunk szinte mindenütt. Levesek és előételek az 1000 illetve 5500 forintnak megfelelő ársávban mozognak, pastak 1700 és 5000, grillezett és halak 2300 és 12000, pizzák 1700 és 3600, desszertek 1300 és 1600 között.

A tenger gyümölcseivel készült saláta korrekt finom, bár ettem már izgalmasabbat, vibrálóbban fűszerezettet is. Konkrét hibát nehéz lenne találni benne. Kifejezetten jó állagú, friss a rák, a polip és a kagyló, ami kellemes egyveleget alkot a szárzellerrel, répával, paradicsommal és cikóriával. A Marinara pizza kifogástalan, a műfajban jobbhoz nem volt még szerencsénk a pizza hazájában sem, remek a tészta, kiváló, intenzív ízű a paradicsomszósz, optimális mennyiségű és állagú a fokhagyma, jó a fűszerezés.  Miután a pizza megsült, friss bazsalikomlevelekkel díszítették. A creme brullée íze jó, de állaga nem meggyőző, túl zselatinos, hasonló a helyzet a mangómártással, mely finom, de darabos, ahelyett, hogy selymes lenne.

A kiszolgálás kifogástalan, mindkét felszolgáló, aki fogadott, majd az asztalomhoz jött kedves volt, mosolygós, szívélyes.

A borlap impozáns, közel száz tételt kínál a tágan értelmezett Erdélyből, Óromániából, Moldova köztársaságból és Olaszországból, komoly áron, a legolcsóbb tételek is 4-5000 forintnak megfelelő lejbe kerülnek. Hat tételt kínálnak kimérve is. A sörök nagyipariak, a töményválaszték izgalommentes.

Értékelés

Összélmény: 4,75 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a contact@restaurant-max.ro címre