A Cinquecento nevű vendéglátóipari egységnek a címén kívül több magyar vonatkozása is van. A helybeliek elmondása szerint itt működött valamikor a Domino, amit a magyarok előszeretettel látogattak. Talán ezzel függ össze az, hogy jelenleg is ez az egyik helyszín, ahol nagybányai magyar kvíz-esteket szerveznek. Ottjártunk idején a mellettünk levő asztalnál is magyarok ültek, egy négytagú család, akárcsak mi. Ez akár természetesnek is tűnhet, de ma Nagybányán, ahol 10%nyi a magyar lakosság, sajnos nem az. A beltér hangulatos, az egyik falon, könyvespolcok könyvekkel megrakva, melyek között magyar kötetek is akadnak, például Jókai klasszikusa, „A kőszívű ember fiai”. Másik falon jól sikerült modern női alak, kovácsolt vasból, rajzvonalszerűen. Az asztalon só- és borsdaráló, továbbá jó minőségű bio extra szűz olívaolaj. Tévé is van, valami sportközvetítés megy rajta, hang nélkül szerencsére, de teljesen feleslegesen.

A konyha nem vállal sok kockázatot: a halak s a tenger gyümölcsei közül csak lazacot kapni, ellentétben az autentikus olasz helyekkel, ahol a vízben élő lények a legfontosabb alapanyagok közé tartoznak. Az olasz klasszikusok (pizza, pasta) mellett feltűnnek a román konyha népszerű fogásai is, mint a pacalleves, továbbá nemzetközinek mondható sült húsok: csirkeszárny, oldalas, roston sült csirkemell. A konyha korrekt szinten hozza, amit ígér.

Az árak rendkívül kedvezőek. Tisztes adag (4 dl) tartalmas leves ára átszámolva 500 és 750 forint között mozog, húsételeké, pizzáké 1500 és 3000, pasta-ké 1200 és 2200 között. Desszerteket 600 és 1300 forint között kínáltak 2020 decemberében.

Kértünk egy adag bagettet, ami öt helyben, pizza-tésztából sütött fűszeres mini-bagettet jelent, amihez adnak egy szószt is, mi fokhagymás tejfeles mártást kértünk, amit ügyesen fűszereztek egészen apróra vágott vagy darált petrezselyemmel. Nagyon finom volt, ideális sörkorcsolya, potom pénzért (500 forintnak megfelelő lej ottjártunkkor, 2020 elején). A Négy évszak pizza feltétei átlagos minőségűek voltak, a tésztája jól sikerült, kár, hogy nem hozták ki rögtön, így nem volt kellően forró. A burgerhez a bucit helyben sütik, a belevalók finomak, kár, hogy a hús túlkészült. Jóféle helyben készült s nem mirelit krumplit adnak hozzá, továbbá átlagos ezer sziget mártást, valamint a már ismert fokhagymásat. A vegyes desszerttál két személynek is elég, van rajta egy gombóc gyengécske vaníliafagylalt, egy fél adagnak mondott, de egész adagnak megfelelő ízletes, könnyed, szaftos tiramisu, valamint az étlap által brownienak hívott élvezhető csokitorta.

A kiszolgálás kedves, udvarias, segítőkész.

Húsz bort kínálnak, zömmel a Kárpátokon túlról, de akad néhány erdélyi tétel is, a borok zöme nagyobb pincészetektől valók. Hét bort kimérnek decire is. A sörök nagyipariak, de azon belül az igényesebb vonal is megjelenik, a tömények között is akad pár jobb ital.

Telefonszámok
+ 40 730 690 035
+ 40 362 806 781

Értékelés

Összélmény: 4,25 pont

Konyha: 4 pont

Atmoszféra: 4,25 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a cinquecento.ro@gmail.com címre