A „Bigfish Lánchíd” az Andrássy úti egység kisöccse. A két étteremnek azonos a koncepciója, hasonló a beltere: trendi, elegáns, lezser. Az asztalon papír-alátét, minőségi étkészlet, fekete-fehér plafon, amire irodai lámpákra emlékeztető világítótesteket szereltek. A halak gyönyörűen elrendezett hosszú pultban sorakoznak, a választék lélegzetelállító. Nyáron igényesen kiképezett teraszt is működtetnek.

A konyha két iránycsapáson halad. Van egyrészt egy halakra építő á la carte étlapjuk, izgalmas nemzetközi halas fogásokkal, amit kiegészítettek a halászlével s néhány húsétellel. Másrészt a pultban megtekinthető halakat elkészítik frissen, rendelésre. 2021 őszén kínálnak többek között lazac-pastrami-t, vitello tonnato-t, kacsamáj-pástétomot, polip carpaccio-t, homár thermidor-t, marseille-i hallevest, roston sült tintahalat málnasalátával és tápióka-ropogóssal, grillezett branzino-t sült paprikával, fenyőmaggal és chorizo-mártással, wagyu steaket homárfarokkal és háromszor sült burgonyával, passió-gyümölcsös csokoládé tarte-ot és tápióka-pudingot.

Az árak magasak, de a minőség, komplexitás és lokáció figyelembevételével nem érezzük őket eltúlzottnak. Hideg előételek 3600 és 4200, meleg előétel 3900 és 9800 (utóbbi a homár), levesek 2900 és 5500, főételek 5200 és 22.900, desszertek 1650 és 2400 között kaphatók. 15 dekás halfilék ára a lazactól az ördöghalig 4200 és 7200, egész halaké az aranydurbincstól a doveri nyelvhalig 6900 és 15000 forint között mozog.

Az Andrássy úti egységben két ízben is megfordultunk nyitás után, tesztidőszakban a Zrínyi utcait látogattuk meg 2021 őszén. Fogadófalatként kavicsokkal feltöltött egyedi tányérban helyben készült kukoricachips-et kaptunk sriracha-majonézes lazacpástétommal. Kiváló kezdés. Első körben sibirskaya kaviárral, tojással és tejfellel kínált füstölt tokhalat kértünk, valamint halászlevet. A tokhal pazarul tálalt, jó ízű, rafinált elem az „ideális” tojássárgája. A halászlé kifogástalan, selymes, sűrűsége optimális, kitűnő benne a halhús és belsőség. A második körben kingfish ceviche-t rendeltünk és málnás pisztáciás mousse-t. A ceviche-t sült répaszalagokkal tálalják, a hal kicsattanó frissességű, kiválóan ízesített. A desszert csodás. Nem túlédesített fehércsokis burokban könnyed pisztácia s benne málna-mousse, a tetején málnaszemek és pisztáciaropogós, mellette selymes, intenzív ízű málnamártáscseppek.

A kiszolgálás kifogástalan: kedves, udvarias, kommunikatív és felkészült.

Kínálnak 16 kiemelkedő magyar ill. import csendes bort, 16 champagne-t, egy cava-t, egy proseccot és egy magyar pezsgőt, értő kézzel összeválogatva. 11 tételt decire is kimérnek. A tömények zöme prémium minőség. Csapolva csak nagyipari tömegsört kínálnak, tartanak viszont három kiemelkedő magyar kézműves főzetet palackban. Kiváló, házi készítésű limonádéik vannak.

Online kapcsolatfelvétel a honlapon keresztül lehetséges.

Értékelés

Összélmény: 5pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 4,75 pont

Kiszolgálás: 5 pont