A balatoni fősodorba illeszkedő családi stílusú étterem a vitorláskikötőben. A beltér pácolt fás, nyers téglás, műsirállyal, falra szerelt kormánykerékkel, horgonnyal. A zöld növényekkel szegélyezett teraszról szép kilátás nyílik a tóra. Az asztalon művirág, továbbá extra szűz olívaolaj, hidegen sajtolt szőlőmagolaj és balzsamecet, chili-, só- és borsdaráló.

Az erősen retro életérzést adó, a kilencvenes évekre emlékeztető filozófiával megalkotott étlapon a magyar konyha népszerű fogásai sorjáznak, de tartanak néhány olasz ihletésű ételt is. Kínálnak többek között gulyáslevest, halászlét, marhavadast pirított szalvétagombóccal, kacsamájjal, sajttal töltött karajszeletet, tojásos nokedlit ecetes fejes salátával, rántott hekket burgonyával, továbbá spenótos tagliatelle-t királyrákkal, bolognai spagettit, milánói bordát, gnocchit sajtmártásban kakukkfüves csirkemellel. Desszertként csokiszuflét vaníliafagylalttal, túrós és Gundel palacsintát.

A tökmagolajjal ízesített zöldborsókrémleves élvezhető, állaga megnyerő, lehetne kicsit üdébb, de kiegyeznénk azzal, ha ez lenne a műfajátlag. A salátával kínált fogas hasonló teljesítmény: élvezhető, javítható, a halat lehetett volna gondosabban hőkezelni. A madársalátából uborkából, paradicsomból és egyéb leveles növényekből összeállított saláta dresszingelését a vendégre bízzák, szerencsére van az asztalon elég hozzávaló. A pohárdesszertként felszolgált somlói galuska szaftos, jó ízű, kellemesen diós, meglepetésértékű. Tálalása gondatlan, a csokimártás végigfolyik a poháron.

A kiszolgálás udvarias, kissé személytelen.

Öt környékbeli minőségorientált pincészet – a Sipos, Málik, Büttner Marci, a Nagy és Nagy valamint Sabar – tizenöt jól összeválogatott borát kínálják, valamennyit adják decire is. A sörök nagyipari multitermékek a Heineken portfólióból, az import töményitalok kommerszek, pálinkákat a Bolyhos főzdétől tartanak.

Értékelés:

Összélmény: 3,75 pont

Konyha: 3,75 pont

Atmoszféra: 3,75 pont

Kiszolgálás: 3,75 pont