A terasz és a beltér berendezése igényes, feszengésmentes elegancia uralja. A virágokkal díszített, fedett teraszról nyíló panoráma szavakkal leírhatatlan. Az asztalon szárazvirágkompozíció, dizájnos só- és borsszóró, igény esetén borsdarálót is adnak. A belső teremben kandalló, stószolt fával, faltól falig ablak, így aki az is gyönyörködhet a tájban, aki beltér hűvösét választja.
A séf Újhelyi Ádám, aki a lassan legendává érő zánkai Neked Főztem-ben dolgozott korábban. A konyha az alapanyagokat tekintve a regionalitás és szezonalitás jegyében működik, a tartalmas, de kellően szűk étlap magyar és nemzetközi kreatív fogásokat kínál. Ottjártam idején, 2022 júliusában kínáltak többek között kapros túrós derelyével, sümegi házi tejfellel és lazackaviárral körített grillezett fogasfilét, tanyasi pirított csirkemellet kéksajtos diós sült sárgabaracksalátával, kakukkfüves kacsa-rillette-et mentás cukorborsófőzelékkel, rakott kelkáposztával és marinált lilahagymával társított marhapofát.
Első fogásom gazpacho volt, amit aszalt paradicsom és kecskesajt betétre a vendég előtt öntenek, a lé üdesége, frissessége kicsattanó, ideális leves a nyári kánikulában. Hasonlóan telitalálat sült céklás vöröslencse saláta, igazi ízkavalkád, állagjátékokkal fűszerezve. Az étlap által ígért koriandert nem éreztem ki belőle, de fanatikus koriander-rajongóként mondom, hogy így is pazar volt. Mellé kenyér helyett focaccia-szerű lángost (vagy lángosszerű focaccia-t) kaptam, mely a műfaj remekének bizonyult, akárcsak zárófogásom, a házi lekvárral kínált császármorzsa.
A kiszolgálás kifogástalan, szinte álomszerű. Mind a felszolgáló, mind az üzletvezető tökéletesen belövi a kommunikativitás megfelelő mértékét, a kedvesség, udvariasság, szívélyesség és magas fokú szakmaiság mellett.
Két tucat helyi bort tartanak a legjobbak nedűiből, értő kézzel összeválogatva, ezeket néhány kivétellel decire is kimérik baráti áron. Itt az is életre szóló élményt nyújthat, ha egy borkorcsolyának rendelt fogással leülünk a teraszon borozni és keressük a különbséget az egymástól 20-30 kilométerre fekvő bortermő falvak nedűi között. A tapolcai Stari főzde söreit tartanak s badacsonyi Reneszánsz pálinkákat. Alkoholmentes műfajban a nagyipariak mellett kínálnak prémium üdítőket, házi gyümölcsleveket, szörpöket és limonádét.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5+ pont
Kiszolgálás: 5+ pont