A Fish and Zelenish egyedi hangulatú bisztró Újvidék egyik szűk utcácskájában. Az étterem két egymással szemben levő ingatlanban működik. Mindkettőnek sajátos, különleges hangulata van. A falon kicsi berámázott képek, festmények és fotók, kedves összevisszaságban, az asztalon kék-fehér kockás terítő, többféle különleges só, szép formájú üvegben extra szűz olívaolaj és balzsamecet, a polcokon régi használati tárgyak a konyhai mérlegtől a kávédarálókig. Egy ódon kredenc is emel a rusztikus hangulaton.
Mint neve is mutatja, a hely elsősorban halakat kínál, a görög, a dalmát és a nemzetközi konyha felfogásában. Az ételek jelentős része olvasva is izgalmasnak tűnik. Az előételnek is kiváló tapas-zsánerben („small plates”) kínálnak többek között tonhal- és kardhal vegyes carpacciot, lazac-pástétomot, grillezett laska- és rókagombát póréval, kecskesajttal, zöldségkrém- és tengeri hallevest, továbbá tengeri sügért és durbincsot egészben sütve, helyben gyúrt pasta-kat és rizottókat, grillezett polipot, pisztrángot, tintahalat, tonhalat, rákot. Tartanak néhány húsételt is, a töltött csirkemelltől a vákuum alatt készült borjúpofáig. Nyolc desszertet kínálnak a creme brullée-től a nyers vegán süteményen, kadaifon át a sorbet-kig.
Az árak értékarányosak. Tapasok (átszámolva) 500 és 1500, pasta-k, rizottók 2000 és 3000, halból készült főételek 3000 és 6000, húsételek 2600 és 3600, desszertek 1000 és 1500 forint között kaphatók 2021 őszén.
Rendeltünk okrát kecskesajttal és póréval, ami kifejezetten jól sikerült, ügyesen elkerülték az alapanyag nyálkásodását. Megelégedésünkre szolgált a helyben sült pitával kínált humusz is. A „dalmát stílusú” halas vegyes tál is ízlett, de mind tálalásában, mind felfogásában, mind megvalósításában erősen amatőr produkciónak bizonyult. Az egyedi, formás tálon nem túl szépen szeletelt és sütött, viszont jó alapanyagból való tonhaldarabok, tengeri sügér, rák, koktél paradicsom és cukkini kapott helyet, az étlap ígéretei közül a tintahal lemaradt. A póré- és vöröshagymából, répából, zsenge tökből, illetve paprikából álló, ügyesen megsütött egyveleget kis serpenyőben tálalták. A mille feuille-t átlagosnak találtuk, a lapok szépen ropogtak, a krém és az epermártás nem volt átütő.
A kiszolgálás rendkívül kedves, az is bíztató jel, hogy felismerik a társaságunkhoz tartozó jónevű délvidéki magyar borászt, talán ennek is köszönhető, hogy megörvendeztettek ajándékképpen egy öntöttvas edényben tálalt kecskesajtos rakott zöldségfogással is.
Helyi viszonylatban szép borlapjuk van, több, mint félszáz, főként helyi tétel, melyek közül tízet pohárra is kimérnek. A sörök és tömények között akad egy-két igényesebb tétel.
Értékelés
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4,25 pont
Beltér: 4,5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a office@fishizelenis.com címre