Az első magántulajdonban levő családi éttermek egyike országos szinten, melyet Moldován István nyitott meg 1984 áprilisában. A tágas, elegáns, rendezett beltér a nyitás korszakát idézi. A falakon világító világtérkép, valamint festmények mellett elismerő oklevelek és rengeteg fotó, melyeken nyomon követhetjük, hogy hány híresség fordult meg az étteremben az elmúlt 37 esztendőben. Fonott kosárban piros-fehér-zöld szalaggal átkötött méretes kenyér. Az emeleti részen szálloda is működik.

A honlap a magyar és nemzetközi konyha házias ízeit ígéri, s amit ígérnek azt be is tartják. Kínálnak többek között tatárbifszteket, serpenyős libamájat, csontvelőt, vegyes húsleves gazdagon, tálban, tyúkból és marhából, zöldségekkel, cérnametélttel, kacsamáj-kockával, sváb gombóccal, maceszgombóccal, továbbá harcsa steaket vargányás sültzöldséggel, erdei gombás, nyúlmájas nyúltekercset parmezános zöldborsós rizottóval, rántott borjúlábat fokhagymás korongburgonyával, szalontüdő szalvétagombóccal, szarvasérmeket vadasan szalvéta gombóccal s még hosszan sorolhatnám. Az igen széles választék mellett 16 tételes heti ajánlatuk is van, amit fekete táblára jegyeznek fel és a vendég asztalához hoznak.

Az árak változóak, az előételek, levesek, desszertek értérarányosak, a főételek díjszabása sok esetbe túlzónak tűnik, különösen a vegeriánus ételek vonatkozásában. Előételek 2250 és 3250, levesek 1090 és 2950, főételek 4250 és 8950, vegetariánus fogások egységesen 3950, desszertek 1500 forintba kerülnek.

Fogadófalatként friss, jó ízű, házas chilis és tepertős pogácsát kapunk. A vargányakrémleves jó ízű, sűrűbb az optimálisnál, durvára passzírozott, simára turmixolva meggyőzőbb lett volna. A halászlé is elég sűrű, tetején némi szép színű zsiradékot bizony hiányoltunk. A halhús ízletes benne. Kapunk mellé Erős Pistát, frissen felvágott hegyes erőspaprikát, valamint egy igen erős, sokszínű vegyes tört chilit, aminek nyers alapanyagát meg is mutatják. A pacal állagra jó, de meglehetősen besűrűsödhetett, mert igen sós. A problémát jeleztük, a tétel nem került a számlára. A mákos guba kifejezetten jól sikerült, a tálalás is ötletes.

A kiszolgálás lenyűgöző. Ahogy az alapító tulajdonos, akit felesége és fia is segít a munkában, a vendégeket kezeli, azt tanítani lehet: stílus, közvetlenség, magas fokú kommunikativitás jellemzi. Az ember nagyon hamar otthon érzi itt magát. A főpincér is stílusos, kedves, udvarias.

Mintegy hatvan minőségi bort kínálnak elsősorban a Kárpát medencéből s a világ jelentősebb borvidékeiről. Kimérve ennek tizede kapható. Egy honi slágersör mellett Warsteiner és Paulaner söröket tartanak. A töményitalok között is találunk néhány izgalmasabb tételt, főként a pálinkák és a whiskyk között.

Értékelés

Összélmény: 4,25 pont

Konyha: 4 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 5+ pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a koronaa@t-online.hu címre