A szigligeti Várudvar 2021-ben nyitott meg szezonális jelleggel, keretében egy sor színvonalas fővárosi egység kínálta itt esztétikus kis házikókból egyszerűsített fogásait. Az udvart az igényes lezserség jegyében rendezték be a kiváló lokáció minden előnyét kihasználva. 2022-ben kora nyarán ismét életre kelt az intézmény. Egységet nyitott a Costes, a Digó, a Pastrami, a Buja disznó(k), a Bartók, Rácz Jenő sztárséf „Nem rossz” néven ezúttal süteményeket kínált, A Várudvar megannyi kulturális rendezvénynek is otthont adott.

A Costes az általam rendelt fogáson kívül kínált tanyasi csirke satay-t, kétféle burgert és mangalica steaket. A Digó kemencés burrata-val, eredetvédett sajtokból és felvágottakból készült hidegtállal, valamint kilencféle autentikus nápolyi pizzával érkezett. Mellette a Pastramitól a névadó fogást rendelhettük meg. A Bartók tárkonyos csirkeragulevest, egy füstölt, pisztrángos előételt, valamint négy lecsóvariánst kínált. A Buja disznók szokás szerint a rántott ételekre helyezte a hangsúlyt, a legendás rántott húson kívül kérhettünk a standjuknál rántott csirkét, kacsamájat és sajtot, valamint „A Séf utcája” bevált fogását, lecsókolbászt Globus-mustáros hagymával. A Nem rossz „cukrászda” hatféle sütit kínált, az általam rendelten kívül sajtkrémtortát, „Pisztácia és fekete ribizli” néven a tulajdonosok saját esküvői tortáját, minden mentes csokis málnát, egy kávés süteményt, valamint saját zserbó átiratot.

A Buja disznó(k) kínálatát nagyjából végigettem a budapesti egységekben, a Bartókban is megfordultam többször az elmúlt években, mindkét egységet a legjobbak közé sorolom. Ezért a Várudvarban a Costes kínálatából kértem egy vegetariánus kompozíciót, közelebbről a „karfiol – paprika fokhagyma soté, görög joghurt, avokádó, gránátalma szirup, arbequina olívaolaj” elnevezésű fogást. Jól elkészített, katarzismentes ételt kaptam, lehetett volna vibrálóbbá is tenni, például valami – akár egzotikus – zöldfűszerrel, leginkább zöld korianderrel. Annyi biztos, hogy 2500 forintot megért. Rácz Jenő egységéből a Mangó-Passió sütit kértem, 2290 forintot fizettem, nagyjából ez volt ebben az időszakban a prémium sütik felső árhatára. A desszert remek volt ízre, állagra, harmóniára egyaránt.

A kiszolgálás kedves, udvarias.

Italokról a „Várudvar bár” gondoskodott. A sörműfajt a kápolnásnyéki Belatiny sörmanufaktúra képviselte, a borválaszték meglehetősen szűk volt, a Laposa pincészet uralta, de kérhetünk palackban néhány prémium pezsgőt is, a tömények és üdítők között ultrakommerszek és kiemelkedő tételek egyarán akadtak.

Értékelés:

Összélmény: 5 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@varudvar.hu címre