A Thury vár oldalával szemben működik a város népszerű street food egysége, a Várfal’ó. A konyharészleget csak egy pult választja el a vendégtértől, de a jó elszívórendszernek köszönhetően ez cseppet sem zavaró, sőt, inkább komfortérzetet ad, hogy láthatjuk miként készül el az általunk rendelt fogás. A pult oldalán kedvcsinálóként a kínálat fontosabb alapanyagainak és fogásainak nevét írták fel különféle színekkel, a csirkétől a bazsalikomon, mozzarellán át a dürümig vagy pizzáig. Mesterségesen koptatott fehér asztalokon fémvödröcskében kap helyet a szalvétába tekert igényes étkészlet.

A választék alapját a középeurópai stílusú pizzák, kebabok és saláták képezik. A kínált ételek között különlegességnek számít a holland eredetű, Magyarországon szinte ismeretlen kapsalon. Ennek alapját hasábburgonya és gyroshús képezi, amire gouda sajtot olvasztanak, majd erre kerül a salátazöldség és a tetszőleges öntet.

A Margherita pizza mind a tészta, mind a feltét tekintetében lehetett volna meggyőzőbb, néhány bazsalikom levél sem ártott volna a kompozíciónak, de élvezhető volt így is, akárcsak a kapsalon, mely hozta a megszokott, korrekt gyros-tálak szintjét. (Teszt időpontja: 2022. augusztus 18.)

A kiszolgálás kedves udvarias, az árak kifejezetten kedvezőek.

A Bortársaság portfóliójához tartozó minőségi borok és cecei kézműves főzetek mellett tartanak nagyipari söröket és üdítőket is. Segafredo kávét főznek.

Értékelés

Összélmény: 4 pont

Konyha: 3,5 pont

Atmoszféra: 4 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont