Hangulatos olasz étterem, nem messze Sepsiszentgyörgy központjától a jól ismert Big Mama étteremnek otthon adó épület mögött. Az éttermet a Bertis cég alapította, mely a Big Mama-t és a Szentgyörgy pincét is működteti ezidőtájt. A beltér hangulatos, igényes, a falon berámázott művészi fotók, egyéni dekorációs elem a tapéta-felszakítás, amire törött tányérokból kialakított kompozíciót applikáltak.

A konyha az olasz gasztronómia népszerű fogásait kínálja: saláták, bruschetta-k, pasta-k, pizzák, sült húsok és halak, továbbá desszertek, köztük erdélyi étlapokon ritkának számító ételekkel is, mint a porchetta, tonhal vagy a kardhal. Az igényes kivitelű étlap négy nyelvű, minden oldalán egy-egy étel jól megkomponált fotója látható, az ételleírás legfelül vastagon olaszul, alatta azonos karakternagysággal előbb magyarul, majd románul s végül angolul. Rokonszenves, hogy az első lapon a séf, Falvai János portréjával indítanak, aki, mint a honlapról megtudhatjuk, több évet töltött Szicíliában, vélhetően így kerül az étlapra a szicíliai lecsó, a caponata, vagy a klasszikus helyi desszert a cannolli.

Az árak kifejezetten kedvezőek, levesek és desszertek 1000 forintnak megfelelő lej alatt kaphatóak, főételek köret nélkül, a pasta-k valamint a pizzá-k zöme az 1400 és 2000 forint közötti ársávban. A drágább alapanyagokból készült ételek (steakek, halak, tenger gyümölcsei) ára értékarányos.

A fekete kagyló ízletes volt, jól eltalálták a sós és savas ízek közötti egyensúlyt, mi a fehérboros variánst kértük, adják ugyanezt az ételt paradicsomosan is. A roston sült kardhal kiváló volt, kívül pörzses, belül szaftos, tetején olvadó vaj, a köretként kért roston sült zöldségekkel is (padlizsán- és zsenge tökszeletek, több színű kaliforniai paprika, gomba) meg voltunk elégedve. A panna cotta kisebb adag volt, mint amit várunk, állaga zselatinosabb az optimálisnál, s mintha a tejszín egy része tejjel lenne volna kipótolva. Tálalása ehető virággal, málnaszemmel és pisztáciatörmelékkel kifejezetten esztétikus. A mellé adott gyümölcsmártás finom volt, összeségében is élvezhető, de a kifogástalan hal után visszalépés.

A kiszolgálás kiváló, a pincér hölgy bűbájos, kedves, gyors, közvetlen, segítőkész.

A borlap olasz, magyar, erdélyi és Kárpátokon túli borokból kínál korrekt választékot. Kézműves söröket nem tartanak, de minőségi pálinkát igen.

Online kapcsolatfelvételre a hely Facebook oldalán keresztül van lehetőség
https://www.facebook.com/trattoriasangiorgiosfgheorghe/

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Az étterem bezárt, séfje, Falvai János a város egyik legjobb éttermének, a B The Hotel-nek a konyháját vezeti.