Népszerű panoráma-étterem a Kisapátihegyen, mely Kisapáti felől, a Petőfi és Kossuth utca kereszteződésétől az Infinito-feliratú táblákat követve közelíthető meg GPS hiányában. A honlapként funkcionáló Facebook oldalról nem sokat tudhatunk meg a hely történetéről, de világhálós kereséssel hamar kiderül, hogy a 2018 júliusában nyitottak, a tulajdonos mediterrán hangulatot igyekezett teremteni a Káli-medencében, amihez a több, mint fél hektáros kertbe télálló kaktuszokat, pálmákat és egy levendulást is telepített. A nyerstéglából és fából felhúzott fedett terasz versenybe szállhat a legszebb balatoni kilátás címéért, a teljes Tapolcai-medencében, a tanúhegyekben és a Balatonban is gyönyörködhetünk innen.

Az étlapon népszerű nemzetközi fogások sorakoznak, elsősorban tapas műfajban. 2023 kora nyarán kínálnak padlizsánkrémet, humuszt, fetakrémet, albondigast (spanyol húsgombócok paradicsommártásban), chili con carne-t, spanyol pörköltet, grillkolbászt, tépett sertéshúst, fetával töltött biftekit, grillezett sajtot mediterrán salátaágyon, növényi krémsajttal töltött paprikát, valamint görög joghurtot dióval és mézzel.

2022 júliusának végén jártam náluk, egy fős grill tálat kértem, amiben volt háromféle grillkolbász (áfonyás szarvas-, medvehagymás kacsa-, és mexikói sajtoskolbász), csevap, szezonális zöldsaláta, házi savanyúság, ajvár, tzatziki, görög pita és tortilla. A tál impozáns, a csevap frissessége nem volt meggyőző, a kolbászok élvezhetőnek bizonyultak, de nem érték el a felfokozott várakozás szintjét, a kiegészítő elemek jók.

A kiszolgálás udvarias, kedves. Értékeltem, hogy kérés nélkül hoztak vizet, ami nem került a számlára.

Kínálnak St.Moritz és Karlovacko sört, helyi borokat a Fischer, valamint a Napsárkán pincétől, s helyben készült limonádét. A töményitalok között is akad néhány érdekesebb tétel.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,25 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a tabernainfinito@gmail.com címre