A Szigligeten, a Vár tövében működik az ország egyik legjobb fagyizója, valahányszor arra jártunk, mindig sor kígyózott a fagyispult előtt. Mind a beltér, mind a csodás, nádtetős épületekkel szegélyezett zöld terasz igényes, hangulatos. A fagylaltosbódé a kert bejáratánál helyezkedik el, felirat hirdeti, hogy csak természetes alapanyagokat használnak, nem tesznek semmilyen mesterséges adalékot a termékeikhez. A Szigligeti fagyizó töretlen népszerűsége a minőség diadala a silány középszer felett.

Némi világhálós kutakodással megtudhatjuk, hogy a pisztáciafagyihoz Szicíliából, mogyorófagyihoz Piemontból szerzik be a hozzávalókat. A tejtermékmentes gyümölcs-sorbet-ik is messze földön híresek. A fagylaltozóról szóló írásokból kiderül, hogy a tulajdonos, Németh Zoltán szereti a megosztó ízeket, ezért főzött már tökmag-, homoktövis- és kéksajtos fagylaltot is. Készítenek tucatnyi sütit is a gesztenyetortától a barackos túróspitén át a karamellés sajttortáig, ezeket a fagyizóval szimbiózisban működő Várkávézó teraszán fogyaszthatjuk el.

A fagylaltok kitűnőek, jómagam a gyümölcsfagyikat szoktam tesztelni, kóstoltam legalább tucatnyit, egyik jobb volt a másiknál, hadd emeljem ki a mangó- és az eper sorbet-t. A sütemények a bloggercukrászdák stílusát idézik, ezekkel is meg voltunk elégedve.

A kiszolgálás változó, 2022 nyarán a kávézóban felszolgálók udvariasak voltak, de alapvetően személytelenek. A fagyizó pultosai keményen állják a rohamot, s jellemzően még délutánra is marad energiájuk mosolyogni.

A kávé- és tea-különlegességek, minőségi üdítők illetve helyben, friss gyümölcsből készült limonádék mellett kínálnak szűretlen almalevet a badacsonylábdihegyi Fölföldi birtokról, kétféle prosecco-t, három figyelemre méltó bort a szentgyörgyhegyi Szászi pincétől, kézműves söröket a tapolcai Stari főzdétől, Bestillo pálinkákat és ötféle minőségi import töményitalt.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Fagylaltok: 5 pont

Sütemények: 4,5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 4 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a varkavezo@gmail.com címre