A Népsziget, más nevén Szúnyog sziget Budapest egyik elvarázsolt, vadregényes szeglete, egy valaha volt sziget, amit az 1830-as években csatoltak az újpesti parthoz. Valaha szabad strand is működött itt, élettel volt tele a hely, s bár forgalma a gyarapodó számú bárokkal, teraszos éttermekkel növekszik, jelenleg még inkább a „titkos tippek” közé sorolható. Buja növényzet, gondozatlan erdőség, a víz közelsége jellemzi, itt akkor is jó sétálni, ha nincs konkrét célpontunk. Ha Délről közelítjük meg a félszigetet, a 2017-ben felújított gyaloghídon át, az első egység, ami útbaesik a Sziget sörkert. Pirosfehér kockás terítő, vasasztalok, akadnak szeparék is, a hely tágas, kis retro-oázis az erdőségben. Ez az egyetlen hely a Népszigeten, ahol a sört üvegpohárba ill. -korsóba csapolják.

Az ételválaszték klasszikus magyar, néhány nemzetközi slágerétellel kiegészítve, összességében a szélesebb kínálatú balatoni strandbüféket idézi: csülkös bableves, harcsahalászlé, pacalpörkölt, sztrapacska, gyros tál, hamburger, bolognai, hekk, sült kolbász, mátrai borzas, Cordon Bleu, cigánypecsenye, rántott félkemény sajt, Camembert, csirkemell, sertésszelet, rántott és fokhagymás harcsa, harcsapaprikás, sült halak: hekk, pisztráng, süllő, keszeg, saláták, palacsinták.

Pacalpörköltet kértem, kérdezték, hogy rizset kérek-e hozzá, vagy sült burgonyát, mert petrezselymes krumplit nem tartanak, mondtam, hogy inkább kenyeret szeretnék, meg savanyúságot. A pacal kellően szaftos volt, állaga nekem megfelelt, biztos lennének, akik szerint nem főtt eleget, ez már ilyen, van, aki szereti, ha van harapása a pacalnak, ha „al dente”, mint a megfelelően főzött olasz tészta, s van, aki teljesen puhára főve kedveli, amikor már nincs tartása és szétomlik a szájban. Kifejezetten jó volt a savanyú almapaprika és az erős paprika, ízre, állagra egyaránt. Nagy kár, hogy igen gyenge kenyeret adnak mindemellé. 2790 forintba került a pacal, jó vételnek ítéltem. Az adag nem gigantikus, pont megfelelt.

A kiszolgálás nagyon kedves, minden pultos szívélyes volt, segítőkész, jó kedélyű, kommunikatív.

Az Asahi megacég sörgyárainak főzeteivel öblíthetjük torkunkat, tartanak csapon Pilsner Urquellt és hidegkomlós Drehert is, ezek ára büfészinten középmagas, egy korsó 1300 ft, de az utóbbi palackban csak 990. A korsó Aranyászok 850, Paulus és Nyakas borok decije mindössze 400 forint.

Értékelés

Összélmény: 3,75 pont

Konyha: 3,5 pont

Atmoszféra: 3,75 pont

Kiszolgálás: 5 pont