Sike Balázs gyönyörűen berendezett borbárja és étterme Badacsonytördemic főutcáján. Nemcsak a borász, a belsőépítész is remek munkát végzett, sikerült olyan környezetet teremteni, melyben az ember otthonosan érzi magát s távozás után visszavágyik. A falakat a Balaton körüli épített örökség ikonikus épületeit ábrázoló festmények díszítik. Alattuk rövid tájékoztató olvasható jellegzetes kézírással feljegyezve. A kredencben poharak és tálkák, tetején dugókkal teli nagyobbacska befőttesüvegek, dekanter és csatos üveg. Nyáron hangulatos belső teraszt üzemeltetnek.

Az étlap bevezető soraiból megtudhatjuk, hogy a természetes, tiszta ízeket nemcsak a borászatban, hanem a konyhában is igyekeznek megőrizni. A pisztráng Tapolcáról érkezik, a szürkemarhát barátjuk, Baracskay Péter szállítja. Az aktuális étlap nem érhető el a világhálón. 2022 júliusának végén jártunk náluk, akkor borkorcsolyaként Búzalelke kenyeret kínáltak minőségi olívaolajjal és tökmagolajjal, olajbogyóválogatást az ország legjobb olívaolajszaküzletéből, a pomázi Igaziolívából, sajt- és sonkatálat helyi manufaktúrák kínálatából. Az öt főétel közül hadd említsem a kuszkusszal, aszalt paradicsommal, kápia-paprikával körített füstölt pisztrángot, a klasszikus töltött paprikát és a nemesgulácsi szürkemarha fartövet roston sütve, burgonyával, cukkinivel, tárkonnyal társítva.

Ottjártunk idején, nem sokkal nyitás után a konyha még nem dübörgött szokásos formájában, így csak néhány hideg ételt kóstoltunk. A gazpacho ízletes volt, csavarmentes. A kacsarillette-et dizájnos befőttesüvegben kínálták, ami kívánság szerint el is vihető. Szépen tálalták, házinak tűnő fekete szezámmagos brióssal, friss retekkel, koktélparadicsommal, savanyított karfiollal, gyöngyhagymával, erőspaprikával és kapribogyóval. A napi desszertként adott gyümölcsös morzsás pohárkrém ízletesnek bizonyult.

A kiszolgálás nemcsak udvarias, de megkülönböztetetten kedves és szívélyes is.

Sike Balázs tizenhat borán kívül, melyeket egy kivételével poharaznak, kínálnak szódát, mustfröccsöt, borkoktélokat, kávét, teát és forró csokoládét.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Borok: 5 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 5+ pont

Kiszolgálás: 5+ pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@skizobor.hu címre