Három hektáros minőségelvű birtok vendégháza, pincéje és kóstoló-terasza. A belső udvaron berendezett terasz igényes, hangulatos, egyes pontjairól a Badacsonyhegyre is pazar kilátás nyílik. A belső kóstolóterem rusztikus, a nyerstéglafalakat borversenyeken nyert oklevelek, faragványok és kerámiák díszítik. A dekorációhoz tartozik a „Magyarország ezeréves sorsa” című térképösszeállítás is. Az egyik sarokban használaton kívüli, de jó állapotban levő kétszáz éves szőlőprés, rajta régi szódásüvegekkel borospalackokkal, emlékérmekkel, kénegezővel és üveglopóval. Vendégmarasztaló, otthonos hangulat, ahol a betérő hajlamos felidézni Hamvas Béla gondolatát, miszerint „a borok ott élvezhetők maradéktalanul, ahol termettek.

A borok mellé kínálnak olajbogyó- és sajtválogatást, hideg tálat disznóságokkal, kemencében sült kacsacombot illetve csülköt burgonyával és káposztával, valamint túrós rétest.

Mi Szegi Károly lesencetomaji sajtkészítő műhelyében készült sajtokból kaptunk remek válogatást, valamint kistermelői, házi jellegű disznóságokat. Kifogástalan volt mindkét vegyes tál, akárcsak a mellé kóstolt borok.

A kiszolgálás minden várakozást felülmúlt, személyesen a birtoktulajdonos-bortermelő fogadott, aki született vendéglátó, széles látókörű, kommunikatív, megnyerő személyiség.

A birtok Irsai Olivérből, Muscat Ottonelből, Olaszrizlingből, Szürkebarátból, Kéknyelűből és Kékfrankosból készült tucatnál is több bora mellett kínálnak kávét, teát, gyümölcsleveket és üdítőket.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Borok, borfalatok: 5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a szallas@siposborhaz.hu címre