Pihenő a hídhoz – La Pod Popas

  • 476
  • La Pod Popas, Pista de biciclete, Ötvény 307382, România
  • +0720 310 557

A Temesvártól a szerb határig húzódó több mint 40 kilométeres bicikliút mentén működő vendéglátóipari egységek közül minden szempontot egybevéve talán az ötvényi „La Pod Popas” a legvonzóbb. Ötvény Bégaszentmihály községközponthoz tartozó, a Bánság fővárosától 11 kilométerre fekvő falu, amit az oklevelek 1333-ban említenek először. A 2020-as járvány tavaszi hullámának csitulásakor „a Hídhoz címzett pihenő” az első helyek között volt, mely kinyitott. Nevét az ötvényi Béga-hídról kapta, mely csak biciklisták és gyalogosok számára áll nyitva. Az étterem hangulatos faépületben működik, mellette kisebb játszótér. A vendégek számára ingyen használható, jó minőségű ping-pong asztal is rendelkezésre áll.

A konyha fősodratú, nem ígér átlag feletti választékot és minőséget, de az eleve nem felfokozott elvárásoknak tisztesen megfelel. Kínálnak pizzákat, néhány klasszikus pasta-t, roston sült csirke- és sertéshúsokat, miccset, valamint túrófánkot. Eldobható műanyagtányérokat és -evőeszközt használnak, de a sörhöz kérésre adnak üvegpoharat.

Az árak zavarba ejtően kedvezőek. A roston sült húsok ára köret nélkül (átszámolva) 1000 forint alatt marad, körettel és salátával együtt sem éri el az 1500 forintot. A pizzák 1200 és 2200 forint között kaphatók, utóbbinak rák a feltétje, a legtöbb pizza és pasta 1500 forintba kerül.

Kértünk roston sült csirkeszárnyakat, melyek kissé fűszerezetlenek voltak, de e műfajban a só is elég az átlagos élményhez, ha a húst jól sütötték meg. Itt valóban roston, faszénparázs felett készül minden húsféleség. A miccs sem volt élvezhetetlen, sőt, de jobbhoz is volt már szerencsénk, ezt igen vékonyra formázták és kissé túlsütötték, lehetett volna szaftosabb. A paradicsom-uborka saláta átlagosnak bizonyult. Ettünk egy prosciutto crudos, rukkolás pizzát is, ami jobb volt a vártnál, kifejezetten meg voltunk vele elégedve. A sült krumplit helyben pucolták és szeletelték, házias, a maga erényeivel és hibáival. Olcsó, őszinte, korrekt hely ez, mely betölti a funkcióját, kiváló helyszín azoknak, akik hosszabb bicikliút során megpihennének és ennék is valamit.

A kiszolgálás formálisan udvarias, egyébként személytelen.

Az italválaszték szerény. Nagyipari, egyszerű minőségű söröket, kommersz töményeket és borokat kínálnak.

Online kapcsolatfelvételre messengeren keresztül van lehetőség
https://m.facebook.com/LaPodPopas/

Értékelés

Összélmény: 3,75 pont

Konyha: 3,5 pont

Atmoszféra: 4 pont

Kiszolgálás: 3,5 pont