Nagy odafigyeléssel megtervezett, a korszerű és a hagyományos-rusztikus elemeket ügyesen ötvöző, hangulatos belterű, nagy múltú magyaros étterem a Budai Várban, az azonos nevű boutique-hotel keretén belül. Fapadló, fehérre meszelt boltíves falak, piros-fehér kockás vászon-szalvetta, a fal mellett fehérre festett falusias polc, rajta fonott dobozok, régi kávédarálók, a másik falba illesztve vitrin, benne a tulajdonos Zsidai Roy könyve, dekantáló, kancsók, befőttesüveg dugókkal. Nyáron igényes terasz, mely Budapest egyik legszebb, történelmi levegőjű utcájára néz.
Az étlap fő iránycsapását a klasszikus magyar konyha fogásai jelentik, melyeket igényes kivitelezésben prezentálnak. A választék jól átgondolt, összefogott. A népszerű magyar ételek mellett néhány nemzetközinek mondható salátát és főételt is kínálnak, a gulyásleves, hortobágyi palacsinta, csirkepörkölt, sült oldalassal kínált töltött káposzta, túrós csuszával körített harcsapaprikás mellett megjelenik a lágy kecskesajttal, szárított paradicsommal és tökmaggal kínált sütőtöksaláta vagy a körtével, retekkel és kandírozott dióval társított kacsamellsaláta. Üde színvoltja az étlapnak a „magyar pizzának” is nevezhető, magyar feltétekkel kínált kenyérlángosválaszték. A tálalás rusztikus és esztétikus.
Az árak a Vár-negyedhez igazodnak. Magyar pénznemben számolva az előételek 2980 és 3480, a levesek 1980 és 2480, a főételek (a 3480 forintba kerülő túrós csuszát nem számolva ide) 4140 és 6280, a desszertek pedig 1480 és 1980 forint közötti összegbe kerülnek.
A lúdgégetésztával kínált tyúkhúsleves parányi piros lábaskában érkezik. Íze finom, nem túlkoncentrált. Minden csavar nélküli, korrekt, házias tyúkleves. A bajai halászlé tetején a megszokottnál több zsiradék, de nem minket ez nem zavar, mert ízletes. Jó minőségű a paprika, jó a hal, finom a lé. Házi kovászos kenyérrel tunkolva is kifejezetten ízletes a zsiradék. Az irdalt hal friss, nem főzték túl, házinak tűnő, remek lebbencstészta van a kellően koncentrált és élvezetes lében. A sertésszűzből készült brassói szaftossága elmaradt az optimálistól, a húst kíméletesebben is lehetett volna hőkezelni. A krumpli állaga, ízesítése jó, összességében élvezetes ez a fogás is. Az aranygaluska kiváló, habkönnyű, ízletes, élvezetes mártásban tálalták, a műfaj egyik remeke.
A kiszolgálás inkább udvarias, mint szívélyes.
Különlegességeket is felvonultató, szép borlapjuk van. Közel negyven, gonddal összeválogatott tétel ismert és kevésbé ismert, de minőség-centrikus magyar pincészetektől. A borok felét poharazzák. Kínálnak 4-5-féle kiemelkedő magyar kézműves sört és pálinkát is.
Értékelés
Összélmény: 4,75 pont
Konyha: 4,75 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 4 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a hello@pest-buda.com címre