Hangulatos, szépen kialakított étterem a nagyszebeni vár szélén futó utcában, melyet a honlap a város legszebb utcájának nevez. Evvel ugyan vitatkoznánk, mert a váron belül majd minden utca vetekszik e büszke címért, de tény, hogy ez az utca is igen látványos. A szépen kialakított, régies porta bizalomgerjesztő, belépve lenyűgöz a rézborításúnak tűnő, díszes falon a sok zöld növény s a berámázott képek összhatása. Kellemes olasz zene szól. Otthonosság, meghittség jellemzi a belteret, jó itt elüldögélni az ételekre várakozva. Az asztalon élvezhető olívaolaj és balzsamecet, só- és borslisztszóró, darálónak jobban örülnénk, s jobban is illene a hely színvonalához. Az étterem a Gault Millau kalauz legutóbbi, 2019-es kiadásába is bekerült, a lehetséges 20-ból 10 ponttal.

A konyha a mediterrán, azon belül főként az olasz fogásokra alapoz, de a helyi s a nemzetközi gasztronómia néhány specialitását is megkóstolhatjuk náluk. Kínálnak többféle előételt a tenger gyümölcseiből, kacsamájpástétomot, csorbákat, salátákat, pasta-kat, pizzákat, két helyi ihletésű birkafogást, Angus illetve Wagyu steakeket, tiramisu-t és sajttortát. A pizzát fatüzelésű kemencében sütik.

A tenger gyümölcseiből készült csorbaleves sózás után ízletes, savai optimálisak, kellemes benne a lestyán, jó a rák, a polip és a kagyló, a konzervtonhal érthetetlen. A tejfelt nem homogenizálták kellőképpen, a lé kicsit szemcsés, de összességében jó enni. Helyben sült remek zsemlefélét hoznak mellé. A kacsacomb nem kellően pirult, egyébként ízletes, omlós, a köretként adott sült krumpli ízletes, nem mirelit a rukkolás koktélparadicsom saláta még kiegészíthető lenne más levelekkel és komolyabb dresszinggel. A pizza érdekes átmenet a nápolyi és a trattoria stílus között, mindent egybevetve kifejezetten ízletes. A panna cotta állaga nagyon tömör, a klasszikus olasz desszert teljes félreértésére utal. A gyümölcsmártás és a „tejszínpuding” hiába kellemes ízű, a könnyedség hiányában nem okoz élvezetet a fogyasztása. (Teszt időpontja 2023. november 28.)

A kiszolgálás kedves, udvarias.

Közel félszáz minőségi bort kínálnak Erdélyből s a Kárpátokon túli tartományokból, néhány import nedű mellett, a tételek harmadát pohárra is kimérik. Az Asahi portfólióba tartozó nagyipari multisörökből válogathatunk, ezek közül kettőt csapon tartanak további tízet palackban. A töményitalok között több prémium nedű is akad.

Értékelés

Összélmény: 4,25 pont

Konyha: 4 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a contact@pardoncafesibiu.ro címre