A magyar sörfőzés minőségelvű megújulásának kezdetét az első kézműves sörfesztiválhoz, a 2010-ben megrendezett „Főzdefeszthez” szokták kötni. A kétezer tízes évek középére alakult ki az a tagoltság, amit a témát mindeddig a legrészletesebben bemutató, Bihari Zoltán által jegyzett „Miénk ez a sör” című kiadvány is követ: a multinacionális gigacégek tulajdonába került egykori sörgyáraink mellett vannak a hagyományos vonalat képviselő magyar kisüzemi főzdék, apátsági főzdék és „kraft” főzdék. Utóbbiak képviselik a legmagasabb minőséget, az állandó kísérletezést, kreativitást, vibrációt és izgalmat. A Székesfehérvár szívében működő Beeráló az egyetlen söröző a városban, mely ebbe a világba enged betekintést. A beltér hangulatos, igényes, a sörözőt egy több évszázadra visszatekintő épület alagsorában rendezték be. A dekoráció megnyerő, egyedi látványosságot jelentő „korsószéfet” is működtetnek a törzsvendégek számára. A belső udvarban kellemes teraszt alakítottak ki.

A sörök mellé sült kolbászt és melegszendvicset kínálnak.

Mi több ízben is beültünk hozzájuk, jellemzően a legfrissebb New England stílusú India Pale Ale söröket ittuk, például a szekszárdi Brew Your Mind „Human Experiment” sorozatának épp aktuális darabját.

A kiszolgálás udvarias, felkészült a pultosok otthonosan mozognak a sörvilágban, az árak értékarányosak.

Mind a nyolc sörcsapon kiemelkedő minőségű sör folyik, odafigyelnek az újdonságokra, rajta tartják ujjukat a magyar sörvilág ütőerén. Több, mint félszáz prémium dobozos és üveges sörből is válogathatunk.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Sörválaszték: 5 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 5 pont