Mór24 – „small plate és natúr bor”

  • 936

A 2021 esztendő egyik legizgalmasabb nyitását Almás Editnek és Albrecht Tamásnak köszönhetjük, akik, miként a honlapon olvasható, számos Michelin csillagos étterem konyháján dolgoztak, bejárták a fél világot mielőtt megnyitották volna saját helyüket, a Mór24-et. Önmeghatározásuk szerint ez egy: „innovatív “small plate” étterem és vagány natúrborbár. A nagyvilág ízei félúton a tapasok és mezzék között.” A beltér trendi, a sötét színek dominálnak, amit hangulatos fények tesznek barátságossá. Könnyed popzene szól. Látványkonyhával működnek, mindent helyben készítenek, frissen. Nyáron igényes teraszt üzemeltetnek.

Az étlap tökéletesen lefedi azt, amit az önmeghatározás ígér. Ottjártamkor, 2021 augusztusának végén kínáltak többek között sült kovászt tejfellel, lazac gravlaxot céklával, tormával, báránycombot borsóval, mentával, sertéstarját ragadós ázsiai szósszal.

Az árak értékarányosak. Tapas-kompozíciók 1100 és 2800 forint között kaphatók, a desszertek 1200 forintba kerülnek.

Első fogásként kókuszos sült karfiolkrémet kértem, ami izgalmas, vibráló volt, különösen a közelkeleti ízesítésű csicseriborsós olajjal ízesítve. Remek volt a krémes fetával, tahina-mártással és mogyoróval tálalt sült padlizsán is. Nem okozott csalódást a sóskaramellás popcorn-os csokidesszert sem.

A kiszolgálás udvarias, felkészült, a felszolgáló kissé rezervált. Kolleganője, akiben a honlapot böngészve később az egyik tulajdonost ismertem fel, kommunikatív, szívélyes, jó volt Vele néhány mondatot váltani a természethű borok témájában.

A húsz tételes, natúrborokra összpontosító borlapot értő kézzel állították össze, a borok fele magyar, ideértve természetesen a Garam mentén gazdálkodó Bott Frigyest is, másik fele osztrák, olasz, francia és spanyol. Nyolc tétel kérhető pohárra is. A hatféle sör, az öt töményital, valamint a kávék is csúcsminőséget képviselnek. Teljes multimentesség uralja a helyet.

Az étterem 2023. október 22-én bezárt, A vendégeiktől Facebook posztban búcsúztak, melyben jelezték, még két hétvégén kinyitnak.

 

„2020 nyarán, amikor belevágtunk életünk talán legnagyobb kihívásába, szerelemprojektjébe, őszhajszálaink és nevetőráncaink elsőszámú megszaporítójába, még fogalmunk sem volt, hogy 3 év múlva mennyire nehéz lesz kimondani, amire most készülünk. Ahogy minden étkezésnek van eleje és vége, úgy egy étterem története sem tarthat örökké.

A MÓR24 jelenlegi formájában búcsúzik tőletek.

Mérhetetlenül hálásak vagyunk, hogy támogattatok, inspiráltatok és szerettetek minket, hogy nyitott szívvel és gondolkodással fogadtátok a hozzánk annyira közel álló ‘small plate’ és natúr bor koncepciót. Reméljük, maradandó nyomot hagytunk bennetek, és minden nálunk töltött étkezésre szívesen gondoltok vissza, az első kortytól az utolsó falatig.

Hogy méltó módon búcsúzzunk, szeretettel hívunk titeket az utolsó két hétvégénkre, amit szeretnénk baráti nevetéssel, sűrűn koccanó poharakkal és az utolsó morzsáig kitörölgetett tányérokkal megtölteni!”

 

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@mor24.hu címre