Elegáns, hangulatos kortárs bisztró az Imola udvarház keretében, a város szívében. A bejáratnál színesre festett hordón borosüvegek, a falon tapétára emlékeztető, sötétkék alapon világkékkel sablon-festett pisztráng, sertés, juh, szarvas, gyümölcskosár és szőlő, továbbá berámázott modern festmények és grafikák. Az asztalon papíralátét, rajta a jelmondat „Nekem jó, ha neked jó”. Nyáron hangulatos belső udvari teraszt üzemeltetnek.

A honlap bemutatkozó soraiból megtudhatjuk, hogy „játékosan elegáns gasztronómiai élményt” kívánnak nyújtani helyi, minőségi alapanyagokra alapozva, a hagyományos régi ízeket újragondolva. Kínálnak többek között kacsamáj brullée-t tepertővel, almával és kaláccsal, kencék címszó alatt articsókakrémet, friss sajtkrémet, humuszt, ajvárt, továbbá vargányás vadmalaclevest szalonnás áfonyával, szilvásváradi pisztrángfilét narancsos gránátalma salátával, ricottás spenótkrémmel, pirított nyúlpecsenyét májropogóssal, vadaskrémmártással, burgonyafánkkal, bikavéres marhapofát füstölt zellerpürével, padron paprikával, vargányagombával, s túrógombócot tejfölhabbal, házi sárgabarack-lekvárral.

Az árak értékarányosak. Előételek 2450 és 2990, levesek 1900 és 2190, főételek 2900 és 7950, desszertek 1290 és 1890 forint között kaphatók.

Első ízben 2009-ben jártunk itt, ízletes, házias, jól elkészített, katarzismentes fogásokat kaptunk. Másodszor 2015-ben hideg lecsókrémlevest ettem kolbászchips-szel és kacsamájbrullée-t. Utóbbi ízre jó volt, állagra kevésbé. 2021 októberében nagyságrendi fejlődést tapasztaltam a korábbiakhoz képest. A narancsos sütőtökkrémleves tökmagolajhabbal, tökmagolajos morzsával és tökmaggal megszórva szemgyönyörködtető, kreatív, izgalmas alkotás volt, bár maga leves lehetett volna egy árnyalattal karakteresebb. A harcsafilé halászlémártással, túrógombóccal, pirított kellevelekkel kiemelkedő fogás, a hal friss, szaftos, ötletes a köret, selymes a mártás, remek az összhang. A „csoki mogyoróval, karamellel, meggyel” elnevezésű desszert sziporkázó, minden elemében meggyőző a selymes fagylalttól, a mousse-on, krémeken át a csokitextúrákig. Összhatásában is kiváló, pazar zárás.

A kiszolgálás udvarias, szívélyes, szakszerű.

Közel hetven, zömmel egri bort kínálnak, de találunk a választékban néhány nemzetközi nagyságot és más borvidékről származó érdemleges minőséget nyújtó magyar bort is. Ezek többségét decire kimérik decire. A tömény- és a sörválaszték szűk, de igényes, kommersz tételeket nem tartanak.

Értékelés

Összélmény: 5+ pont

Konyha: 5+ pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@imolaudvarhaz.hu címre