A Little Hanoi egy saroképület földszintjén működik, ott, ahol már több színvonalas étterem tönkrement aránylag rövid idő alatt. Bár a város központjában működtetnek már évek óta egy azonos nevű és stílusú éttermet, a második egység is igen hamar népes rajongó táborra talált, a járvány előtt soha nem lehetett üresen látni, pedig a környéken éttermek tucatjai működnek. Úgy tűnik, Temesváron komoly igény van a vietnámi konyhára. A beltér szellős, világos, giccsmentes, hangulatosnak is mondható. A falon helyhez illő képek, a plafonról lelógó modern, natúr fából ácsolt szerkezetre színes lampionokat akasztottak. Az ablakok a padlótól a plafonig húzódnak. Az egyik falon megőrizték a korábbi étterem zöld, mohaszerű borítását, a másikat vietnámi szalmakalapok díszítik.
Az étlapon a vietnámi konyha ismert és kevésbé ismert fogásai sorjáznak, melyek kiegészülnek néhány koreai valamint thai specialitásokkal, mint a Ramyun, illetve a Tom Yum leves, továbbá a pad thai ételcsoport. Az alapanyagok nem rekednek a zöldség-, csirke-, sertés-, marhahús szintjén, kínálnak tintahalból, rákból, lazacból, aranydurbincsből és tengeri sügérből készült specialitásokat is.
Az árak barátságosak, illeszkednek a nagyvárosi vietnámi éttermek áraihoz. E helyek népszerűségéhez az egzotikus ízvilágon túl minden bizonnyal a jellemzően kedvező díjszabás is hozzájárul. Előételek és desszertek 2021 elején átszámolva 1000, a húsételek kevés kivétellel 2000 forint körüli összegbe kerülnek, a levesek ára 800 és 2200, a halételeké 2800 és 4500 forint között mozog 2021 őszén.
A marhahúsból készült pho-leves hozta a szokásos ízharmóniákat, azt a vibrációt, aminek köszönhetően ez az egytálétel népszerűvé vált az egész világon. Nem főtt túl a rizstészta és megfelelőan adagolták a zöld koriandert is. Hasonlóan jól sikerült a frissen sült tavaszi tekercs, valamint a rákos nyári tekercs is. Ettünk még mélysütött rákfarkakat is, ez mirelitárunak tűnt, de attól még finom volt. Egy másik alkalommal a Pad Thai Tomra esett a választásunk, ami tojásos, rákos, póréhagymás, tamarind-szószós, fokhagymás rizstésztát takart, amit ropogós pirított hagymával szórtak meg. A tenger gyümölcseis Ramyun is jó ízű volt, de értékeltük volna, hogy ha az élelmiszeripar és a vegyipar határmezsgyéjén mozgó préselt rákot kihagyják belőle.
A kiszolgálás kedves, udvarias.
A borlap átgondolt, szűk, de színvonalas választékot kínál helyi és import borokból. Tartanak kiváló kézműves söröket is. Igényes és széles a limonádészortiment.
Online kapcsolatfelvételre a hivatalos honlapon vagy a hely Facebook oldalán, messengeren keresztül van lehetőség
Értékelés
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4,25 pont
Atmoszféra: 4 pont
Kiszolgálás: 5 pont