Polgári miliő Balatonszemes szívében: bőrbevonatú, kényelmes karosszékek, a falakon berámázott képek, esztétikus, bútordarabnak is beillő borhűtő, régi vágású fehér kredenc. Az asztalon váza élő növénnyel, igényes poharak és étkészlet, só- és borsdaráló. Napi ajánlat fehér krétával fekete táblára írva. Nyáron árnyas, barátságos terasz, sok zöld növénnyel és hangulatos boroshordókkal.

A Kistücsök étterem a magyar konyha sokak által gasztro-forradalomnak nevezett minőségelvű megújulásának egyik éllovasa volt a kezdet kezdetétől. Jó minőségű, regionális alapanyagokat használnak, konyhájukat a magyar ízek újragondolása, megőrizve megújítása jellemzi. A magas fokú igényesség megmutatkozik az ételek elgondolásában, elkészítésében és tálalásában egyaránt. A gyakran változó, a maga kategóriájában kifejezetten széles választékot nyújtó étlap majd’ minden fogásában ez a filozófia tükröződik a szalonnás hagymákkal és sült burgonyával körített ropogós csülöktől a harcsapaprikáson át a vadas mártással kínált szarvasig, s még jócskán sorolhatnánk. Hadd idézzünk pár sort a Kistücsök honlapján olvasható ars poetica-ból: “Az ételeinken és a borainkon keresztül szeretnénk a régiónkról, a mi Balatonunkról szólni. Elengedhetetlen számunkra a helyi hagyományok és alapanyagok tiszteletben tartása, hiszen ezekből a gyökerekből táplálkozunk, de a megújításukat és az innovációt is szem előtt tartjuk.

Az árak a minőséget tekintetbe véve kiemelkedően kedvezőek, alig magasabbak, mint a fősodratú népszerűbb csárdák hasonló műfajú ételeinek árai, s többnyire alatta maradnak a trendi, de minőségben a Kistücsök szintjét meg sem közelítő bisztrók árainak. Az előételek ára 2000 és 3600, leveseké 1600 és 1900, a főételek  többségéé 3700 és 4000 forint között mozog, a desszertek egységesen 1900 forintba kerültek ottjártunk idején.

A régiónk ízei ételsort rendeltük meg 2020 őszén. Fogadó falatként pazar állagú, könnyed szárnyasmájkrém érkezett birsalmakockával és kiváló házi kenyérrel. A kifilézett, majd tálalókarikával formázott, babmajonézen tálalt nyurga ponty, izgalmas, eredeti fogás, remekül megvalósítva. Az erdei karaktert masszívan hordozó selymes gombalevesben ötletes betét volt a pirított hajdina. Kifogástalan volt az Angus stefánia, amit kelbimbóval, póréhagymával körítettek. Szépen tálalt, ötletes, ízre, állagra egyaránt kiváló zárásnak bizonyult a szépen körbepirított kalácspuding, amit körtepürével illetve – szeletekkel. valamint tonkabab-fagylalttal egészítettek ki.

A kiszolgálás kedves, udvarias, hozzáértő.

A borlap országos szinten kiemelkedő, a környék majd’ minden pincészetétől kínál több bort, de kiemelkedő a más borvidékről és más országokból származó borok listája is. Húsz tételt mérnek ki decire. Vannak környékbeli kézműves söreik s impozáns a töményitalválaszték is, melyből a vendég az alapjáratú itallapon csak ízelítőt kap, akit mélyebben érdekel a téma, kézhez veheti a teljes dokumentációt.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a kistucsoketterem@t-online.hu címre