Joy’s Irodalmi kávézó

  • 688

Hangulatos, pub-szerű söröző Arad szívében, a hajdani Szabadság téren. Egyik teremben fából készült bútorok, zöld növények, irodalmi plakátok, hatalmas könyvespolcon a könyveken kívül régi írógép, VEF 206-os rádió, kerámiából készült sörös korsók, korondi edények, porcelán kávéskészlet. A másik teremben a dekoráció visszafogott, de ez is hangulatos, hajópadlós, a székek kovácsolt vasból készültek. A földiszinti belső udvarban és az emeleti gangon kiképezett terasz romkocsmás hangulatú. Nyáron a téren is működtetnek tágas teraszt.

A hely alapvetően az italokra, azon belül a kézműves sörökre specializálódott, de egy ideje meleg konyhájuk is van, burgereket, pasta-kat, sült húsokat kínálnak, egyfajta biztonsági játék keretében.

Az árak értékarányosak. Az ételek zömének ára átszámolva a 2000 és 3000 forint közötti sávban mozog, a sörök ára követi az adott márkák jellemző díjszabását, ezek többnyire 1000 és 1500 forint közötti összegbe kerülnek.

Sörözni járunk ide főként, de egy alkalommal kipróbáltuk a carbonara penne-t, ami korrekt átlagos volt, jól sikerült a spenótos, koktélparadicsomos spagetti, többször ettünk hamburgert, mely műfajban nyújtott produkció szépen fejlődött időben. A mirelit burgonya a műfajon belül a legjobb, népszerű, korrekt sörkorcsolyájuk a sült sörkolbász. A csirkeszárnyak szaftosak voltak, akárcsak a sertésoldalas, amihez maguk főzik a BBQ mártást.

A kiszolgálás kedves, udvarias. A személyesség és felkészültség pincérfüggő.

A sörválaszték impozáns, 70-80, főként minőségi, kisüzemi sört tartanak palackban, néhányat csapolva is kínálnak, ezek jellemzően nagyipariak, egy-két nem kiugró kisüzemit leszámítva. Mindeddig nem vállalkoztak különleges minőségű, drága sör – pl. Bereta, Hop Hooligans – csapolására. Ügyelnek rá, hogy sörtémában mindig napirenden legyenek, az ország sörújdonságainak jelentős része itt megkapható. Néha magyar sörök is feltűnnek a választékban. Van néhány jobbacska boruk és töményitaluk is.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Sörválaszték: 4,75 pont

Konyha: 4,25 pont

Atmoszféra: 4,75 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a contact@joys.cafe címre