Fekete Bárány kávéház és konyha

  • 74

A Black Sheep mini-hálózat legújabb, franchise rendszerben működő egysége a Cédrus ligetben nyitott Szegeden, 2024. június 26-án. A dizájn itt is remek, a gyulai és a debreceni kávézók látványelemei köszönnek vissza. A cég ikonikus figurája, Bárány Béla a pult mögül is ránk néz, megtaláljuk szuperhős jelmezekben a falakra erősített berámázott képeken, kicsinyített képei láthatók a mosdó ajtaján „Kos” és „Jerke” felirattal, de Rózsa Sándorként is elmondja a közönségnek azt az alapigazságot, hogy „Ha mindenki úgy tösz, ahogy tönni köll, minden úgy lösz, ahogy lönni köll”. Az asztalokon sajnos művirág díszlik. Vasból és fából ácsolt esztétikus polcokon szépen elrendezett üvegekben csodálhatjuk meg a legkülönbözőbb országok kávéit.

Reggelire és ebédre szánt „brunch”-fogásokat 8.00 és 14.00 óra között szolgálnak fel. Kínálnak e rovatban többek között Egg Benedict-variációkat, töltött bundáskenyeret, debreceni „páratlan páros” kolbászt a Kövér tanyáról, izgalmas toastokat kovászos kenyérből például lazaccal vagy guacamole-val, angol és amerikai reggelit, sós és édes gofrit. 11.30-tól 19.45-ig rendelhetünk salátákat, burgereket, pasta-kat, nápolyi pizzákat és kávézóba illő, zömmel nemzetközinek mondható, korrekt minőségű süteményeket a pisztáciás sajttortától a brownie-n át a narancsos répatortáig.

Szerettünk volna a reggeli- illetve brunch-rovatból választani, de 14 óra után erre már nem volt lehetőség, holott legalább az üvegfalakon hirdetett debreceni páratlan párost adhatnák egész nap. Rendeltünk végül egy gyros 2. 0-t, ami fő eleme nyársra húzott, vaslapon sült csirkecomb volt. Merész vállalkozás ez, igencsak vigyázni kell a csirkével, hogy véletlenül se legyen nyers a nyárs mellett a hús, itt-ott ez bizony kétségesnek tűnt a mi esetünkben. Adtak mellé helyben sült remek pitát, kifejezetten jól sikerült sült burgonyát, tzatzikit és ízletes vegyes salátát levélegyvelegből, koktélparadicsomból és lilahagymából. Összességében megnyert minket ez a kompozíció. A szépen tálalt tatár-beefsteak nem nőtt fel a hely szintjéhez, a húst nem vagdosták, hanem darálták, majd markáns köményes ízesítést adtak neki, kolbásztöltelékre emlékeztetett a karaktere. Nem volt élvezhetetlen, de egy kapris, zöldfűszeres mediterrán variánsnak jobban örvendtünk volna. A házi krémes ízletesnek bizonyult, méltó darabja volt műfajnak. Kóstoltunk háromféle fagyit is, egy retro puncsot, egy pisztáciát és egy bazsalikomos málnát, ezek csúcsminőséget képviseltek, akárcsak a kávé.

A kiszolgálás udvarias, de lehetne motiváltabb, szívélyesebb.

Az italkínálat gerincét a saját pörköltésű prémium alapanyagból főzött kávéspecialitások képezik, de kínálnak minőségi üdítőket, továbbá remek söröket is a Szent Andrástól főzdétől. Még arra is gondjuk volt, hogy ne valamilyen kommersz alkoholmentes tételt tartsanak a sofőrök számára, hanem beválogatták a szortimentbe a Majdnem Mangós Ipát is az említett főzdétől.

Értékelés

Összélmény: 4,75 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 4 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a blacksheep.szeged@gmail.com címre