Halásztelek 12.000 lelket számláló város Csepel szigeten, mely Tököl külkerületeként indult fejlődésnek a XX. században, önálló községgé 1950-ben vált Herminatelep néven. Egy évre rá vette fel mai nevét, városi rangot 2008-ban kapott. Vendéglátóegységei közül az „Édes piros desszertvilág” nevű cukrászda mondható a legsikeresebbnek, hiszen több országos válogatásba is bekerült, ezek közül a legjelentősebb a Dining Guide étteremkalauz, mely több ízben is legjobb cukrászdák között szerepeltette. A parányi beltér hangulatos, meghitt, jó időben szépen kialakított kerthelységet is működtetnek.

Mint a honlapon is írják, francia desszerteket, valamint hagyományos süteményeket kínálnak újragondolva. Nagy hangsúlyt fektetnek a formatervezésre, már az is élmény, ha végignézzük alkotásaikat a világhálón, a katarzisig nyilván csak élőben és kóstolva juthatunk el. 2024 nyarán kínálnak többek között igényesen elkészített házi krémest, madártejet, újragondolt Fekete Erdő és Eszterházy tortát, Lúdlábat, Somlóit, Rákóczi túróst. Szerepel a kínálatban többek között kávés Opera, tripla csokis szelet, málnás túrótorta, Geszti néven mascarpone-s gesztenye mousse meggybetéttel és liofilizált meggykéreggel. Készítenek édes és sós teasüteményeket is a linzertől a Gerbeaud-n, mézes krémesen át a pogácsákig.

2021-ben jártam náluk először, megkóstoltuk a mangós limeos túrótortát, valamint a Deja Vu nevű kompozíciót, aminek leírása így szólt: „pisztáciás csokis piskóta, fehércsoki mousse, eperbetét, pisztácia-mousse”. Mindkettő meggyőző volt, ízre és állagra egyaránt. Kóstoltunk még szilvás papucsot, sajtos stanglit és kétféle pogácsát, ezek is ütötték a mércét. 2024 májusában is betértem egy ízben, azt a citrom mousse mono-desszertet kértem, amivel reklámozzák magukat az utcájuk sarkán. Csúcs volt ez is, hozta a megszokott könnyedséget, harmóniát íz- és állagjátékokat. Szóba került a kedves udvarias pultos hölggyel, hogy a tepertős szilvás papuccsal nyertek díjat, abból is kértem kóstolót ismét, ízletes volt, adta azt, amit adhat ez a hagyományos népi édesség jó alapanyagokból, csavar nélkül.

Első alkalommal a kiszolgálás hagyott kívánnivalót maga után, de 2024-ben e szempontból is kifogástalan volt a hely. A pontszámnál ezt vettem alapul.

Alkoholmentes italokat kínálnak, üdítőket, limonádét, teát és kávét.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@edespiros.hu címre