A magyar főváros legdrágább és legigényesebb indiai étterme a Bombay, mely a nyitást követően fel is került a Dining Guide 2022-es kalauzának pontozott TOP100-as (142-es) listájára. A honlapról megtudhatjuk, hogy négy Budapesten élő indiai jóbarát nyitotta, „akik közösen megálmodták, hogy egy kiváló minőségű, kortárs értékeket képviselő indiai színfoltot teremtenek meg Budapest belvárosában.” A beltér elegáns, modern, nem sok intimitást biztosít a vendégeknek s elég sok a magasított szék, szerencsére nekünk jutott egy normális asztal az ablak mellett.

Az étlapon izgalmas fogások, részben indiai klasszikusok, részben invenciózus saját alkotások. A választék impozáns, de kétségkívül minden frissen készül. A vegetariániusoknak tízféle kreatív főétellel kedveskednek. Nagy figyelmet fordítanak a tálalásra. A séf Ramkumar Muthuramalingam.

A spárgalevest a vendég előtt öntik a jó tartású spárga-betétre. A selymes lé nem hordozta a jellegzetes indiai ízjegyeket, de asztaltársamnak teljes mértékben megelégedésére szolgált. Rendelt még egy maláj brokkolit is. A fűszeres joghurtban pácolt brokkolit tandoor-ban sütötték meg, nyársra húzva kaliforniai paprikával és egy kevés lilahagymával, majd forró vaslapra helyezett burgonyatalléron szolgálták fel paradicsom-chutney kíséretében. Korrekt, katarzismentes fogás. Jómagam egy vegyes tálat, közelebbről „thali”-t kértem, egy hétköznap délben kínált reprezentatív ételválogatást, rajta a legfontosabb, ikonikus indiai specialitásokkal. Ez jónak bizonyult minden egyes elemében. Bárány- és csirke curry, lencse dahl, fűszeres joghurt, főtt rizs, európai ihletésű vegyes saláta, remek naan kenyér, papadam és gulab jamun desszert. Kértem zöld koriandert és chilit is mellé, ami felszámolásra került. Étkezésemet egy kókusztejes mangos panna cotta zárta le. Egy remekül ízesített mangókrém tetejére került egy vékony kókusztej-puding réteg, arra pedig ehető virág, mentalevelecske, áfonya és ribizli. Jól kitalált, jól megvalósított édesség.

A kiszolgálás még javítható. A pincér hölgy olyan hangon közölte, hogy a kézműves sörökkel nem tud szolgálni, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, s a vendégben lenne hiba, hogy pont arra esett a választása. Némi sajnálkozást és/vagy magyarázatot elvárnék ilyen esetben. Az eleve magas árakra még 15, azaz tizenöt százalék felszolgálási díjat számolnak fel, ez Michelin csillagos éttermek esetében is zavaró, de ott tetszik, nem tetszik, megszokott. Itt viszont, úgy vélem, aránytévesztés, különösen, hogy a szervíz, mint jeleztem, messze állt a csillagos szinttől. A szervízdíj mértékére az étlap figyelmeztet, a honlapon 12,5% szerepel, tovább az az érdekes mondat, amit az étlap végén is olvashatunk, miszerint: „A tévedés, árváltoztatás és elírás jogát előzetes tájékoztatás nélkül fenntartjuk!”. Eddig úgy tudtam, hogy az étlap a szerződési ajánlat, ami kötelezi az éttermet.

A töményválaszték remek, legyen szó whiskey-ről, rumról, vagy tequila-ról. Szép a koktélszortiment is. A Kapucinus főzde söreit is szerepelnek az itallapon, de ottjártunk idején semmiféle kézműves sör nem volt kapható. Az itallapon boroknak nincs nyoma, mi nem kértünk borlapot, mert lassit és limonádét ittunk. Vélhető, hogy tartanak borokat is, célszerű lenne a boros dokumentációt a vendégek rendelkezésére bocsátani az étlappal együtt. A honlapon csak az ételválaszték érhető el.

Értékelés:

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 4 pont

Kiszolgálás: 3,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a reservation@bombay.hu címre