A bártfai Berhet kisüzemi sörfőzde kassai márkasörözője a történelmi központ peremén. A tágas, hangulatos beltér nem sok intimitást biztosít, de közösségi élményt igen. Rusztikus környezet némi ipari dizájn-beütéssel. Hajópadló, nyers téglás falak, kényelmes bútorzat, ötletes, fogaskerékből és ráerősített borosüvegekből összerakott világítótestek adják az alaphangulatot.

Az ételkínálat sörkorcsolya-központú, ami nem meglepő, de nem is általános a márkasörözőkben. Elsősorban a nemzetközi street food legnépszerűbb fogásaiból válogattak az étlap összeállítói. A remek sörök mellé kérhetünk többek között burgereket, hot dogokat, wrapeket, toastokat, hermelint és más sajtokat, továbbá pulled pork-ot, sertésoldalast és császárhúst.

Ettünk helyben készült korrekt nachos-t jóféle paradicsom-salsaval és nem meggyőző avokádómártással kísérve, jól elkészített, szaftos, friss csirkeszárnyakat, valamint hagymakarikákat. Meglepő, hogy miközben a nachos házi, a rántott hagymakarika mirelitáruból származik, azon belül is gyengécske minőségűből. Mindehhez a főzde ötféle sörét ittuk, lényegében minden fajtából kértünk egy korsóval leszámítva a menteset. (Teszt időpontja: 2023. december 29.)

A kiszolgálás kedves, udvarias, közvetlen.

Az italkínálat lényegét a saját főzésű sörök képezik, ezeket csapról is adják, összesen hatfélét: klasszikus Pilst, New England India Pale Ale-t (NEIPA), „Easy hazy” nevű Session IPA-t, Paradise Pastry Sour-t, és Cherry Lady-nek keresztelt Chocolate Cherry Cream Stout-ot. Különlegességnek számít az alkoholmentes „Minimal” nevű IPA-juk. Mindemellett tartanak tizenegyféle helyi, valamint olasz minőségi bort. Figyelemre méltó a töményválaszték is, kínálnak tucatnyi helyi gyümölcspárlatot, minőségi rumokat, a ginek között is akadnak prémium tételek, mint ahogy whiskyk fele is csúcskategóriás.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Italválaszték: 4,75 pont

Konyha: 4 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a kosice@berhet.sk címre