Az Art Café Arad vendéglátóipari egységeinek élbolyához tartozik megalapítása óta. Legfőbb vonzereje a békebeli, páratlanul hangulatos belső tér. Egyik teremben a falon pub-atmoszférát idéző berámázott képek, másik teremben jól sikerült antik zsánerű freskóutánzat. Sötét színű pácolt fából készült, hatalmas, könyvekkel és dekorációs tárgyakkal megrakott polc ad otthonosságérzést.

Az étlap változatos, helyi, olasz és nemzetközi ételek egyaránt szép számmal megtalálhatóak rajta. Rendszeres részvevői a különböző aradi gasztronómiai rendezvényeknek, street food-fesztiváloknak, ahol jellemzően hamburgert és/vagy sushit kínálnak. Szombatonként évek óta sushi-, csütörtökön tenger gyümölcsei napot tartanak, jól beletanultak ebbe a szakmába is. A pasta-kat maguk gyúrják. A választék meglepően széles, de tapasztalatunk szerint minden frissen készül, jó alapanyagokból. Kínálnak többek között báránycsülköt mentás zöldborsóval és zellerpürével, tacost kacsahússal, avokádóval, paradicsom salsaval és babbal, érlelt marhahátszínt rozmaringos burgonyával és madártejet.

Az árak érték-arányosak, belvárosiak, de nem elrugaszkodottak. Egy közel-keleti vegyes ízelítő (benne hummusz, baba ganush (arab padlizsánkrém) és tabbouleh) 2400 forintnak megfelelő lejbe kerül, pasta-k ára 2500 és 3000, halaké és húsételeké (tonhaltatár, serpenyős rák, kemencés lazac, bélszín, csülök, sertésszűz, kacsa stb.) 2500 és 5000 forint között mozog. Desszertek nem sokkal 1000 forint felett kaphatóak.

Mindkét látogatásunk hétköznapra esett, így sushit nem rendelhettünk, azt rendezvényeken kóstoltuk több ízben is, meg voltunk vele elégedve. Az állandó étlapon szerepel viszont a tonhaltatár, ezt legutóbb, 2021 januárjában volt alkalmam megízlelni, remeknek bizonyult, avokádóval és mangóval készült, kaprival, zöld korianderrel és egy kevés wasabival ízesítették. Első látogatásunk alkalmával rendeltünk fish and chipset, ami nem volt élvezhetetlen, de maradt a hely megszokott színvonalától.  Az éttermet nem ismerő meghívottaim kértek hamburgert is, ők is meg voltak vele elégedve, akárcsak az aradi közönség. Jó volt a burger harapásélménye, fontos, hogy nem sütik a húst rommá, mint sok helyen. A legfőbb próbatétel, a rosé kacsamell remek volt, szép színű, szaftos, bőre ropogott. Az ételekhez az ipari kategórián belül színvonalasnak mondható Hellman’s termékeket adnak szabad használatra, az asztalon levő olívaolaj és balzsamecet is korrekt, amit egy közös tartóban tesznek az asztalra a bors- és Himalája-sódarálóval. Rendeltem még egy francia csokitortát is, tisztes, bloggercukrászdákra emlékeztető, csavarmentes, jó alapanyagból készült desszertet tettek elém.

A kiszolgálás pincérfüggő, többnyire kedves és udvarias. Célszerű asztalt foglalni a beltérben, hétvégi estéken különösen.

Az itallap messze átlag feletti, több mint százféle, jól összeválogatott minőségi bort tartanak, melyek jelentős részét kimérik decire is. A borok kb. fele erdélyi és Kárpátokon túli minőségi tétel, másik fele moldáv, olasz, francia, portugál, spanyol,    valamint újvilági. A 8500 és 45.000 forint közötti helyi és nemzetközi borkülönlegességeket a borlap utolsó lapján találhatjuk. Kínálnak néhány kiemelkedő kézműves sört és töményitalt is.

Összélmény: 4,75 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a contact@art-cafe.ro címre