Retro étterem Eplényben a Veszprémbe vezető út mentén, az EPL bisztró tőszomszédságában. Az étterem előtt sárga táblán csábító ételfeliratok: „babgulyás, pacalpörkölt, marhapörkölt, velős pirítós”. A beltérben támla nélküli padok, egyszerű bútorzat. A hangulatos, zöld kerthelységben Coca colás és Borsodis napernyők védelme alatt feketére festett padok és asztalok. Rádió szól, amiről szívesen lemondanánk.

A konyha a klasszikus magyar ízekre épít. A hívogató táblaajánlat kapcsán említett ételeken kívül kínálnak még többek között tízféle rántottát, közte velőset és gombásat is, melegszendvicseket, csontlevest, házi májgaluskalevest, brassói aprópecsenyét, pörkölteket, frissen sülteket sertéshúsból és pulykamellből, túrós csuszát, tojásos nokedlit, rántott sajtot, brokkolit, karfiolt, pizzákat, palacsintákat és gesztenyepürét. Az árak ottjártunk idején, 2022 augusztusában rendkívül kedvezőek voltak.

A majorannás pacalpörkölt ízletes volt, állagra is jól eltalált. Színre lehetett volna pirosabb, de ezen az árszínvonalon (2400 forint egy adag) ezt talán szóvá sem kell tenni. A fogás így, ahogy volt a műfaj felső kategóriáját képviselte. A kovászos uborka korrekt, a kenyér gyengécske minőségű. A velős pirítós ízletes, tisztes adagot adnak igen olcsón, 950 forintért. A csípős igencsak kiszolgált műanyagedényben érkező Erős Pista, valamint színét elvesztett illúzióromboló szárított erős paprika. A konyha jó ízérzékkel dolgozik, a részletekre való minimális odafigyeléssel a hely szintet léphetne.

A kiszolgálás rendkívül szívélyes, kedves és udvarias.

Közel egy tucat, zömmel minőségi magyar bort kínálnak, ezeket decire is kimérik baráti áron. A sörök nagyipariak, a töményitalok között az agárdi és pannonhalmi pálinkák képviselik a minőségi szegmenst.

Értékelés

Összélmény: 3,75 pont

Konyha: 3,75 pont

Atmoszféra: 3,25 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a attila.toth@netpower.hu címre