A temesvári erődítmény maradékainak egyikében, a város 700 éves fennállásának alkalmából elkeresztelt piacnak is részben otthon adó épületegyüttes szuterén részében működik a 700-as söröző-étterem. A beltér rendkívül hangulatos, a belsőépítész meghagyta az ódon boltíves téglafalak természetes színét. A falon zömmel amerikai sztárok fekete-fehér fotója berámázva, egységes méretben.

A konyha a helyi és a nemzetközi fogásokból kínál tisztes választékot. A teljesítmény alapvetően átlag feletti, helyenként meglepő kommersz megoldásokkal. A hideg előételek egy része kiváló sörkorcsolya: házi tepertő, kétféle kenegetőkompozíció: tepertőkrém, zsír, lilahagyma, fokhagyma továbbá zakuszka, padlizsánkrém és telemea (fetaszerű helyi friss sajtféle), erőspaprika, lilahagyma. A román konyha mellett megjelenik a magyar (marha- és vadgulyás), sváb (hagymás krumpli) és a szerb (pljeszkavica) is. A séf nem ragad meg a sablonokban, kínálnak csontvelőt (ez Erdélyben ritka), vargányapudingot, Iberico-húsból készült ételeket.

Az árak belvárosiak, de értékarányosak. Hideg előételek átszámolva 1300 és 2800, meleg előételek 2000 és 2500, levesek 1100 és 1500, sertés és csirkehúsból készült ételek többsége körettel együtt 2000 és 3000, desszertek 1400 és 1800 forintos ársávban kaphatók, pasta-k 2000 forint táján, halak és marhahúsételek ára változó, a köret nélkül 2000 forintot alig meghaladó süllőtől a tíz dekánként 2200 forintba kerülő argentin marhahátszínig.

Borjúoldalast kértünk, de az kifogyott éppen, ez akkor derült ki, amikor feladtuk volna a rendelésünket. A helyette rendelt pisztáciába forgatott bárány a műfaj remeke, a hús szaftos, ízletes, szép rosé, kellően fűszerezett, kíméletesen hőkezelt. Teljes mértékben érthetetlen mellette a létező legkommerszebb és fantáziátlanabb köretek egyike, a mirelit zöldségegyveleg megpárolva. A helyről elnevezett saláta jól sikerült, benne jó minőségű kalamata olajbogyó, spenót, főtt tojás, gorgonzola, koktélparadicsom, jó ízű mustáros-majonézes dresszing. A plejszkavica kiváló, vetekszik az autentikus szerb éttermekével. A tonhallal is meg voltunk elégedve, egy szép darabot kaptunk, amit nem sütöttek túl, mellette tisztességesen elkészített roston sült zöldség (padlizsán, cukkini, gomba, kápiapaprika) és tejszínesen készült, az étlapon hollandinak nevezett mártás.

A kiszolgálás udvarias, gyors.

Az itallap sörcentrikus, tartanak jó minőségű, kisüzemi német és cseh söröket. A töményválaszték is igényesebb az átlagnál, akárcsak a borlap, a több, mint félszáz tétel javát a legjobb erdélyi pincészetektől válogattak össze.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,25 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a office@beraria700.ro címre