Az utóbbi években több irányba is mozdult az utcai étkezés, egyre több a valódi nápolyi pizzázó, az autentikus, görög gyrosozó, főszerepet kapott több egységben a csicseriborsó, a helyben gyúrt friss tésztaételek műfaja is gazdagodott néhány színvonalas új hellyel. Utóbbiak közül a legmeggyőzőbb a Cvekedli volt, amit egy Nagy-Britanniából hazatért testvérpár alapított Nyíregyházán, szülővárosukban. A honlapról megtudhatjuk, hogy Gabulya Eric Sebastian séf pályafutását 10 éve a Gerbeaudba kezdte, dolgozott az Onyxban is, majd a londoni Gauthier Soho-ban, valamint a torontói Alo Restaurantban sous-chef-ként. Gabulya Máté Regő étteremvezető a Standban és a Gauthier Soho Londonban szerzett értékes szakmai tapasztalatokat. A Cvekedli beteljesíti azokat az elvárásokat, amit a vendég kialakít magában mindezt olvasva. A hely bekerült a Dining Guide TOP100-as kiadványának alternatív vendéglátással foglalkozó részébe is. Nem elsősorban a helyben fogyasztásra építenek, minden adag ételt papírdobozban kap az ember, hozzá pedig fából készült evőeszközt. De helyben is megehetjük a rendelt tésztát a falra szerelt, asztalfunkciót ellátó polcok mellett, magasított székekre telepedve, akár a pult mögött tevékenykedő tulajdonosokkal való eszmecsere közben.

Látványkonyhával dolgoznak, élvezet nézni a rutinos profi mozdulatokat, amint egy-egy wokszerű inox-edényben minden adag tésztát külön forgattak össze a rávalóval, majd tálaltak ki. Ottjártunk idején az általunk rendelt variánsok mellett kínáltak mákos szélesmetéltet kandírozott sütőtökkel, gránátalmával, barna vajjal, BBK tagliatelle-t ropogós bacon-nel, borsos tejszínszósszal, karfiollal és parmezánnal, valamint egy napi desszertet.

Mi stílusosan cvekedlit kértünk, amit karamellizált hagymával és mézzel párolt káposztával készítenek nagy kockatésztából, valamint egy thai currys fusilli-t, amit csirkehússal, kókusztejjel, zöld korianderrel, új hagymával, mogyoróval dobtak fel. Kívánság szerint friss chilivel tálalják. Mindkét tészta kiváló volt. (Teszt időpontja: 2022. november 17.)

A kiszolgálás kifogástalan, a pult mögött a séf-tulajdonosok állnak, akiknek munka közben arra is jut energiájuk, hogy a vevőkkel beszélgessenek. Élmény eszmét cserélni a nyitott, szívélyes, motivált és felkészült Gabulya testvérekkel.

Alkoholos italokat nem tartanak, de minőségi üdítőket igen.

Értékelés:

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@cvekedli.hu címre