Szeged legújabb halászcsárdája az újszegedi Tisza parton nyitotta meg kapuit egy 200 fő befogadására alkalmas rendezvényház keretén belül. A beltér igényes, trendi. A honlapon olvasható bemutatkozó sorokból megtudhatjuk, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra és a családközpontúságra, ezért az étteremben van baba-mama szoba, játszósarok és pelenkázó is.
Az étlap a klasszikus magyar konyhára épít, melynek fogásait esztétikus tálalásban, helyenként kisebb csavarokkal prezentálja. Kínálnak többek között gyöngytyúklevest zöldségekkel csigatésztával, káposztás bablevest, kapros túrós gnocchival körített szürkeharcsapaprikást, süllőt ropogós bundában, pontyfilét szegediesen, marhapörköltet, csongrádi töltött karajt és saját értelmezésű somlói galuskát. A séf Bozsó Martin, csárdagazda Rovó Richárd.
Az árak értékarányosak. Előételek 2290 és 3400, levesek 1490 és 3300, főételek 2600 és 4900 között kaphatók, desszertek egységesen 1550 forintba kerülnek.
A halászlé durvára passzírozott, a hal friss benne, egy cseppet túlment, de így is élmény volt enni, a lé tetején épp annyi szép színű zsiradék úszott, ami mind esztétikailag, mind ízhatás szempontjából emelni tudott az élményen. Kóstoltam a haltepertőt is, ami pazarul tálaltak, maga a tepertő nem adta az elvárt ropogósságot, alighanem pihent sütés után mielőtt tányérra került volna. A haltepertő ezt az eljárásmódot nem honorálja. A juhtúrós sztrapacska remek volt, ízre, állagra egyaránt. A liofilizált málnával megszórt, édesített tejfellel tálalt, kifogástalan állagú, jó ízű túrógombóc a műfaj egyik csúcsát jelentette.
A kiszolgálás jól szervezett, udvarias, kedves.
Huszonöt minőségi bort kínálnak a magyar élvonalból, melyek zömét decire is kimérik. Nagyipari sörök mellett tartanak két zsombói főzetet, a kommersz töményeken kívül találunk néhány izgalmas tételt is.
Értékelés
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a hello@szalkaszeged.hu címre