A világ egyik leghíresebb séfje, az 1949-ben született Wolfgang Puck több, mint harminc éttermet jegyez világszerte, Spago néven a budapesti mellett Beverly Hillsben, Isztambulban, Las Vegasban, Mauiban és Szingapúrban. Az egyetlen európai egység a magyar főváros szívében a Matild palota földszintjén működik. A beltér és a terasz egyaránt pompázatos. Miként a honlap írja: „elegáns, de egyben laza is. belső dekorációja természetes anyagokkal – így márvánnyal, sárgarézzel, fával és bőrrel – hódít, valamint látványkonyhák felvonultatásával invitál különleges utazásra az ínyencségek világába.” A megnyitást követően a pesti Spago rögtön bekerült a Michelin kalauz által ajánlott éttermek közé.
Mediterrán, valamint távolkeleti ihletésű színvonalas nemzetközi konyhát visznek, de néhány magyar fogás is megjelenik a választékban. Kínálnak között sütőtök krémlevest, gulyáslevest marhapofával, bébicékla salátát kecskesajttal, vörösborzselével és félig aszalt szőlővel, ropogós sertéscsülköt kimchi-vel, házi újhagymás “palacsintával” és koreai chili-szósz-szal, baszk sajttortát karamellszósszal és sárgabarackkompóttal. Ikonikus fogásuk a füstölt lazacos kaviáros pizza, de egyedi kreáció a fűszeres báránykolbászos, kecskesajtos, édesköményes variáns is. Executive séf Szántó István, executive pastry séf Vágó Nikoletta.
Az árak helyhez mértek. Az ebéd és vacsora étlap választékban és árazásban csak részben fedi egymást. Ebédidőben az előételek 2900 és 5500, levesek 2300 és 3900, pasta-k, pizzák 2900 és 13.500, főételek 4200 és 13.500 forint között kaphatók. Vacsoraidőben a kezdőfogások ára 2600 és 13.500, főételeké 6500 és 43.000 forint között mozog. Desszertek mindkét idősávban 1900 és 3900 forint között kaphatók.
Fogadófalat kiváló kovászos kenyér és szépen formázott vajkrém. Előételként a „házilag pácolt szivárványos pisztráng, uborka, zöldfűszerzselé, görög joghurt, kapor” elnevezésű kompozíciót kértem. A feszes húsú, jó ízű pisztrángra konyhai sárkánnyal kipirítottak, az uborka spagetti formában volt jelen a minden szempontból meggyőző tányéron. Az elemek összhangja is kiváló. A „chinoi-s csirkesaláta, ropogós wonton, kandírozott kesudió, szezámos-mézes-mustáros vinaigrettel” a főételek között szerepel. A jelzett alkotóelemeket színvonalas levélegyveleg, répa-, lilakáposzta-julienne és más zöldségek is egészítik ki. Desszertem „Somlói galuska, forró csokoládé, rum, diófagylalt, mazsola” címen szerepel az étlapon. A minőségi alapanyagokból készült csokigömbre a vendég előtt öntik a forró csokoládét, a többi alkotóelem a gömbben foglal helyet. Látványos, kimagasló átirat.
A pincérek kedvesek, mosolygósak, udvariasak, segítőkészek, viszont nem könnyű felvenni velük szemkontaktust.
Több, mint harminc kiváló bort tartanak kimérve a magyar és nemzetközi élvonalból. Impozáns a töményital- és a koktélválaszték.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 4,75 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a spagohu@wolfgangpuck.com címre