Magyarország egyik úttörő cukrászdája, melyek már a kétezres évek első évtizedében kiemelkedő alapanyagból, magas szintű technológiai tudással, lenyűgöző formatervezéssel megalkotott kreatív süteményeivel a világ élvonalába tartozott. A parányi beltér rendezett, itt nem elsősorban a cukrászda, hanem a sütik dizájnja az, ami lenyűgözi a betérőt. Családi vállalkozásként működnek, a férj, Mihályi László a desszertek megalkotásával, felesége a vendégekkel foglalkozik. Nyáron kellemes, igényes teraszt működtetnek csodás kilátással a város főterére.

Törekszünk rá, hogy újjáélesszük és újraértelmezzük a magyar cukrászat gazdag hagyományait és ízeit, ezeket innovatív módon, új formákba álmodjuk.” – olvashatjuk a hely Facebook-oldalán. Belföldi és nemzetközi szakmai sikereik listájának ismertetése szétfeszítené e szócikket. A holnap minden egyes desszertről részletes, kimerítő, nem ritkán kultúrtörténeti leírást is ad, az alkotóelemek felsorolása mellett. Hadd idézzünk egyet: „1764-ben Mária Terézia Vácra látogatott, hajóval érkezett a Dunán a pozsonyi országgyűlésből. A nemesség díszmagyarba öltözve lóháton várta, a hajó érkezését ágyúlövések jelezték. Migazzi püspök az ő tiszteletére építtette a Magyarországon mindmáig egyedül álló diadalívet. A diadalív mindössze öt hónap alatt készült el, ezért Mária Terézia bizalmatlan volt és nem ment át alatta. Leszállt a hintóról és gyalogosan kikerülte. 2014-ben a látogatás 250. évfordulóján Mihályi László cukrász az esemény tiszteletére elkészítette a Vácz desszertet, amely a rendelkezésre álló korabeli adatokra hagyatkozva az akkor a környékben fellelhető jó minőségű csokoládé, sárgabarack, őszibarack, mandula felhasználásával készült.

  • Mandula praliné crostillant
  • Karamell Zabaglione Csokoládé mousse
  • Csokoládé piskóta
  • Sárgabarack Creme Anglaise
  • Vaníliás Őszibarack püré
  • Krémes, házi Pate a Glacer

Az árak értékarányosak. A sütemények díjszabása 990 és 2090 forint között mozog.

Legutóbb, 2021 októberében, egy passió-desszertet, egy Duna kavicsot, egy Eszterházy Art Café-t, valamint többféle mandulás, pisztáciás és karamelles aprósüteményt ettünk. A desszertek a szemgyönyörködtető dizájn mellett ezúttal is hozták a katartikus élményt, a kirobbanó íz- és lenyűgöző állagjátékot, amit az évek során itt megszoktunk.

A kiszolgálás udvarias, de csak addig amíg, az ember nem próbálja meg lefotózni a pultban sorakozó desszertcsodákat. Mert akkor kategorikusan rendreutasítják. Amit teljességgel irracionális, hiszen minden egyes süti fotója látható a honlapon, így, ha valaki a dizájnt akarná „ellopni”, akkor megteheti egyszerűbben is, mint a pult fényképezésével. Ez a gyakorlat csak arra jó, hogy jószándékú, már megnyert vendégek rossz szájízzel távozzanak.

Kínálnak kávét, forró csokit, teát, üdítőket.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Sütemények: 5+ pont

Atmoszféra: 4 pont

Kiszolgálás: 3 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a office@mihalyipatisserie.com címre