A Stube családias, szeretnivaló, egyedi hangulatú vendéglátóegység Pilisvörösváron. A bejárattól jobbra fából ácsolt polcokon megannyi kézműves terméket kínálnak elvitelre a fűszeres ecetektől, olajoktól a lekvárokon keresztül a csokis kuglófig. Fagerendák díszítik a fapadlós éttermet. Az ősök és a fa kapcsolatáról megnyerő sorokat olvashatunk a honlapon: „Sváb őseink, úgynevezett Ulmer Schachtel (“ulmi skatulya”) típusú fahajókkal érkeztek meg Magyarország területére. A fa volt minden fizikai értékük, ez segítette az újrakezdés lehetőségét: fahajó rönkjeiből házak épültek, fa kerekekből pedig, szekerek. Fatüzelésű kemencénknél – ugyan autentikus olasz technológia szerint épült – minden begyújtásnál őseinkre emlékezünk. Nélkülük, nem lennék azok, akik vagyunk. Ez a Stube: hagyomány és folyamatos megújulás.

Magyar sváb, olasz és nemzetközi éteket kínálnak igényesen elkészítve. Többek között velős csontot lepénykenyérrel, brassói aprópecsenyét, vörösboros marhapörköltet, húslevest sváb gombóccal, sváb zsemlegombócot bajor káposztával, tejföllel, kemencés csülköt, sajtos spetzle-t, lasagne-t kemencében sütve, quessadilla-t, pastrami-s szendvicset, somlói galuskát.  Maguk sütik a kenyeret és gyúrják a tésztát.

Az árak értékarányosak. Levesek 1490 é 1690, pasta-k 2990 és 3590, pizzák 1790 és 2690, burgerek 3200 és 3490, „táblás húsételek” 3290 és 6490 forint között kaphatók. Desszertek egységesen 1590 forintba kerülnek.

2021 szeptemberének második felében jutottunk el hozzájuk. A Margherita pizza kiváló, mind a tészta, mind a felétek tekintetében, nem hiányzik a pizzáról a bazsalikomlevél s az intenzív ízű paradicsom. Jó ízű a szépen sült kacsamell is, ami mellé sült zöldségeket, jó tartású sárga céklát, könnyed céklakrémet és remek kakukkfüves burgonyafánkot adnak. Jól sikerült a házias császármorzsa, amit helyben főzött lekvárral kínálnak. A túrógombóc könnyed, ízletes, tejfellel, gyümölcsmártással és áfonyaszemekkel tálalják.

A kiszolgálás udvarias, kedves. Volt szerencsénk találkozni és elbeszélgetni a résztulajdonos-üzletvezetővel, Müller Edinával, aki elmesélte, hogy miként kerültek kapcsolatba tanácsadójukkal, a magyar gasztronómia ikonikus alakjával, Vomberg Frigyessel. Megtudtuk, hogy csak prémium alapanyagokból dolgoznak, bio krumplit vásárolnak, a Rohodon gazdálkodó Sápi Ferenctől veszik a húsárut, balástyai Saliversumtól vásárolják az aranyszalagos salátákat. Fél marhát vesznek meg és helyben bontják szét.

Tizennyolc bort kínálnak, három import tétel kivételével a magyar élvonalból, ezek közül hatot kimérnek decire is. Paulaner és Hacker Pschorr söröket tartanak. A megszokott töményitalok mellett két remek pálinkafőzde széles szortimentjét tartják.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5+ pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a mulleredina@stube.hu címre