A 2021-ben nyitott Bagatell Next a nagyvárosi kortárs bisztrók világát hozta el Petőfi szülővárosába. A bejáratnál Villa Sandi boroshordó, rajta hamutál és dísztökök. A kétszintes beltér elegáns, a pohár- és étkészlet különösen igényes. A földszint üvegpadlórészletén keresztül le lehet látni a borozórészlegbe. Az asztalon élő virág. Otthonos, meghitt elegancia jellemzi az éttermet.
Már az étlapból is érezni, hogy szakítani kívánnak a régiót még ma is uraló veneszi sablonokkal, erős a nemzetközi behatás, ragaszkodnak ugyanakkor a magyar kulináris gyökerekhez. Kínálnak többek között sárgaborsókrémlevest főtt borjúnyelvvel, hosszú borsos kacsamellet káposztás csuszával, dödöllével, bors-borsószósszal, tőkegombás báránypaprikást brindzás nudlival, paprikás krumplit saját felfogásban marhaoldalassal, chilis morzsában sült libamájat krémes burgonyapürével, sült almával, calvadosos szilvával, répatortát mogyorókrémmel, csokoládéval és marcipánszósszal.
Az árak értékarányosak. Előételek 2500 és 2700, levesek 1500 és 1700, főételek 3200 és 7000 forint között kaphatók. Desszertek egységesen 1400 forintba kerülnek.
Fogadófalatként mascarpone-s sütőtökkrémet kapunk átlagos friss kenyérrel. Mint megtudtuk, székely kenyeret szoktak adni, de aznap késett a szállítmány. A marhahúsleves tojáskocsonyával, maceszgombóccal jó ízű, egy árnyalattal sósabb az optimálisnál, a gombóc is lehetne könnyedebb, de összességében igényes, élvezhető fogás ez. A 62 fokos majorannás libamáj esetében nem említi az étlap, hogy hízott libamájról van-e szó, de azért, ha már a hőmérsékletet is fontosnak tartották rögzíteni, inkább erre számít az ember. Az egyébként jó ízű pástétom színe arról árulkodik, hogy pecsenyeliba mája is került bele. A mangalicasonkás rolád szépen tálalt, jó ízű, a spenótos krumplipüré állaga még finomítható. Az almás kókuszroll, madártejjel, eperhabbal kifogástalan, nagyjából azt mutatja, hogy mire képes a konyha csúcsformában.
A kiszolgálás udvarias, kedves.
A borlap kiemelkedő, több mint nyolcvan tételt kínálnak, főként a magyar élvonalból, melyek közül két tucatnyit pohárra is kimérnek. A népszerű kommersz töményitalok mellett számos különlegességet is találunk. DAB és Radeberger sört csapolnak.
Értékelés
Összélmény: 4,75 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Az étterem bezárt, helyén egy új csapat hasonló felfogású, modern bisztrót működtet La Rona néven.
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@bagatellnext.hu címre