Hangulatos söröző és elegáns étterem egy mini-komplexumon belül egy igényesen felújított hajdani sör-depóban. Nyáron impozáns terasz, eredeti építészeti megoldásokkal, zöld növényekkel. A beltér vendégmarasztaló, az egyik fal mellett könyvespolc, rajta berámozott képek, díszpoharak, kerámia, valamint érdemleges gasztronómia kiadványok. A falmélyedésben egyszerű és nagyszerű bortartó, „teletűzdelve” borokkal.

Igényes, magyar gyökerű bisztrókonyhát visznek ötletes, jó alapanyagokkal, megnyerő társításokkal. Mindezt egy erőteljes mediterrán és pub-food vonallal színesítik. A söröző részlegen csábító, egyszerűbb sörkorcsolyák kelletik magukat a bajor perectől a pizzán át a sörben pácolt sertéscsülökig. Talán a Spaletta kosár a legjobb ajánlat, benne BBQ csirkeszárny, süllőpofa pankó morzsában, sertéskaraj rántva, tzatziki uborka, lilahagymás majonéz és házi BBQ szósz. Hétköznap délben kedvező árú menü is van. Kínálnak többek között petrezselymes csirkeroládot csirkenyalókával, répapürével, zöldséges kuszkusz-szal, marhapofa pörköltet tejfölhabos galuskával, kacsamellet pirított hajdinával, meggy variációval és kacsa rillette-tel.

Az árak értékarányosak. Előételek 2500 és 3800, bisztróételek és pub food 900 és 5100, levesek 1600 és 1900, főételek 2500 és 6100, desszertek 1700 és 1800 forint között kaphatók.

Több ízben is jártunk itt az elmúlt fél évtizedben.  2017 tavaszán vendégváró falatként túrókrémet kaptunk céklalevéllel, kissé tömör, helyben készült pirított kenyérrel. A jó állagú intenzív vargányaérzetű levesben, főtt, majd kissé megpirított ricottás ravioli a betét. A kecskeméti bicskás pecsenye szép roséra sütött sertésszűz, virtuóz, íz-, szín-, és textúra-játékokat mutató köretelemekkel. A tokhalfilét zöld diós puy lencsével és ropogós sült paprikával kínálták. A Créme Brulée jól sikerült, ízre, állagra egyaránt, mi az előzmények után vártunk egy kis csavart, némi kreativitást, amit a desszert tetejére halmozott, kissé fagyos mirelit-ribizli nem tudott biztosítani. 2021 októberében ettünk gombaconsommé-t, mely karakteres volt, mély színű és mély ízű, benne kiváló kacsamáj és gombakrémbetéttel. A konfitált fogasfilére rápirítottak, de nem a bőrös részén. Mentás-málnás dresszinggel, friss kevert salátával adták. Bőrén sütve jobb eredményt ad ez a hal, de így is szerettük. A mille feuille meggyőző, a krém könnyed, jó ízű, a levelestészta-lapok szépen roppannak.

A kiszolgálás közvetlen, kedves, udvarias.

A borlap korrekt, a borok nagy részét kimérik decire is. Paulaner, Hackel Pschorr sörök mellett belga főzetek korrekt választékát tartják. A töményitalok között is több kiemelkedő tételt találunk, főként a pálinka és a whisky műfajában.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a spaletta.gasztro@gmail.com címre