Hangulatos, meghitt, második generációs családi étterem egy szuterén helységben, a Vízivárosiban, melyet a népnyelvben szerencsegyökérnek is nevezett gyógynövényről neveztek el. A beltér ügyesen berendezett, szépen kialakított. Az asztalon élő virág, a falba épített mélyedésben fából készült polcon régi mérleg, szódavizes üveg, kávédaráló, kávéscsészék.

Az étlapon magyar és nemzetközi, izgalmas, jól kitalált szezonális fogások, mint a honlapról megtudhatjuk, a választék másfél havonta változik. Tartanak többek között marhapörköltet, juhtúrós nokedlivel és kovászos uborkával, kacsamellet, polentával, sütőtökkel, sarkantyúval és jus-vel, sertéstarját paradicsomos babraguval, sütőtökös pecorino-s, mustársalátás rizottót, citrom-tarte-ot meringue-el, szederrel.

Az árak értékarányosak. Előételek 2500 és 2900, levesek 1800 és 1900, főételek 3600 és 9500, desszertek 1700 és 1900 forint között kaphatók. Hétköznap délben az esti illetve hétvégi étlap fogásaiból kínálnak reprezentatív válogatást, vélhetően kisebb adagokban, kedvezőbb árak mellett. Két fogás, ha előételt vagy levest eszünk egy desszerttel, akkor 2200 forintba kerül, ha az egyik fogás főétel, akkor 2900, három fogásért 3500 forintot fizetünk.

A birsalmával és pekándióval kísért kacsamájpatét szépen tálalták, a pástétom ízre, állagra egyaránt remek volt, kiválóan harmonizált a kísérőelemekkel. A kíméletesen, konyhai sárkánnyal cseppet megpörkölt pácolt lazachoz ötletes és dekoratív köret volt a kiváló uborka- és répaspagetti. A kifogástalanul hőkezelt rosé kacsamellet édesburgonyával, pak choi-jal és tavaszi tekerccsel tálalták, izgalmas, jól kivitelezett nemzetközi fúziós fogást raktak össze. A szépen pirult, iszapízmentes, friss pontyot kifogástalan rakott túrós csuszával és kellően koncentrált paprikás mártással körítették. Jó alapanyagból készült az ízletes csokis tarte, kifogástalan volt madártej.

A kiszolgálás rendkívül kedves és udvarias, meg is kérdeztem, hogy felszolgálónk a tulajdonosi körhöz tartozik-e, igenlő választ kaptam. Próbáltam szóba elegyedni, ez nem sikerült, vélhetően a nagy déli hajtás miatt.

Az italkínálat kiemelkedő, kiváló borokat válogattak össze. Nagyipari, kommersz sörük egyáltalán nincs, csak minőségi főzetek, a whiskyk, ginek, pálinkák, rumok elsöprő többsége is felső kategóriás.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@mandragorabudapest.hu címre