A belvárosi híd tőszomszédságában egy tömbház földszintjén működő vendéglő évtizedek óta a szegedi vendéglátás stabil pontja. A berendezés és a dekoráció a legutóbbi időkig sajátos egyvelege volt a pub-szerű, a polgári és a rusztikus elemeknek. A nemrégiben új dizájnt adtak étteremnek. A múltat már csak néhány berámázott kép idézi a festett növényekkel dekorált falakon, a fehérre festett belső nyerstégla oszlop s a leghátsó teremben egy polcon pár antik tárgy, parazsas vasaló, mozsár, minihintaló, gyertyatartó. A világítótestek madárkalitkába bújtatott csillárok. Vélhető, hogy ha nem ismertem volna a korábbi változatot, tetszene ez a dizájn is, ami önmagában ötletes és modern.

A konyha stílusa s a fogások nagy része nem változott, jó és rossz értelemben egyaránt. Ami az utóbbi dimenziót illeti, 2021-ben enyhén kínos, ha egy étlapon tízféle étel készül csirkemellből, viszont pozitívum, hogy továbbra is szerepelnek a választékban a nagy klasszikusok, a halászlé, a haltepertő, a különféle harcsaételek. Ezek mellett kínálnak még többek között kovászos uborka krémlevest, roston sült libamájat karamellizált almával, rántott zöldségeket és sajtféléket, velővel töltött bordát és palacsintát, marhapörköltet, túrós csuszát, somlói galuskát és két palacsintatöltekéket.

Az árak értékarányosak. Levesek 400 és 2800, hús- és halételek köret nélkül 2800 és 5500, köretek 400 és 700, desszertek 900 és 1000 forint között kaphatók. Előételként tatárbifszteket tartanak, aminek 2800 forint az ára.

A Régi Hídhoz étteremben sokszor megfordultunk az elmúlt negyed évszázadban, sokféle ételt kóstoltunk, úgy éreztük, hogy halak elkészítéséhez jobban értenek, mint a húsokhoz, de nagyobb hiba az utóbbiak esetében sem csúszott be. Legutóbb 2021 szeptember legvégén szegediesen készült pontyot kértünk almás majonézes salátával, továbbá rántott borjúlábat. Mindhárom étel megelégedésünkre szolgált, bár lehetne azon kötekedni, hogy vastagabb volt a borjúláb panírja az optimálisnál, vagy hogy nem volt elég szaftos a halhús. A szegedi elkészítés sűrű irdalással jár és szinte ropogósra sütéssel, tulajdonképpen a haltepertővel rokonítható a végeredmény, így itt nem a szaftosságot kell keresni. Az alapanyag jó volt, iszapízmentes friss ponty. A házi jellegű, ropogós kérgű, friss bolti kenyérrel is meg voltunk elégedve.

A kiszolgálás kiváló. Pincérünk mosolygós, kedves, kommunikatív, el sem mondjuk neki, hogy nem nyert meg minket az új dizájn. Maradtunk annyiban, hogy tényleg fiatalosabb.

A sörök a nagyipari multivonalat képviselik, de tartanak húszféle minőségi bort pohárra is kimérve továbbá minőségi tömény-italokat, főként a pálinka és a whisky műfajában.

Telefonszámok:
+36 62 420-910
+36 30 508 8150
+36 30 885 4822

Értékelés

Összélmény: 4,25 pont

Konyha: 4 pont

Atmoszféra: 4 pont

Kiszolgálás: 5 pont