Hangulatos, otthonos, családias hangulatú étterem a vízivárosban, pazar dunai panorámával. Mint a honlapról megtudhatjuk, az étterem egy többszáz éves, gyönyörűen felújított épületegyüttesben működik, „Árpád-kori falakon álló víztorony, középkori út, reneszánsz vízgép, török dzsámi és rózsakert, bástya, malomkerék és az esztergomi alsó vár leghosszabban körbejárható gyilokjárója is megtalálható a területen” – írják. A beltérben esztétikus boros polc, patinás tálaló, zöld növények. Az asztalon élő virág, igényes étkészlet és poharak, asztali lámpa.

A konyha magyar ételeket ígér egy csipetnyi furfanggal megalkotva, melyeket kiegészít néhány nemzetközi fogással. Kínálnak többek között tatárbifszteket, kacsamáj-terrine-t, halászlét szürkeharcsafilével, marhahúslevest velős maceszgombóccal, gesztenyés erdeigombakrémlevest, fogasfilét parajos burgonyagombóccal, marhapofát vadasan szalvétagombóccal, vargányás szarvaspörköltet tojásos galuskával és sajttortát. A séf Vidra Péter, ars poetica-ja megnyerő: „Szenvedélyem a gasztronómia, életem a vendéglátás. Hiszem, hogy csakis kiváló alapanyagból, megfelelő odafigyeléssel lehet ételt készíteni. Szeretem megőrizni a természet adta ízeket, zamatokat. (…) az étel nem csak táplálék. Meglep, ámulatba ejt, elvarázsol és gyönyörrel tölt el. A vendég egy apró mosolya is az étterem dicsérete: ezért csináljuk, erre törekszünk.

Árak értékarányosak. Előételek 1690 és 3690, levesek 1690 és 2390, főételek 3490 és 6290 között kaphatók. Desszertek egységesen 1690 forintba kerülnek.

Fogadófalat: házias körözött, kitűnő, helyben sült kenyérrel. Jó kezdés. A rántott borjúláb ízletes, szaftos, adja azt, amit a műfaj tud, jó hozzá a remoulade-ihletésű mártás. Remek ötlet kis mennyiséget előételként adni ebből a kalóriadús fogásból. A süllőpofapaprikás túrós derelyével eredeti ötlet, meggyőző kivitelezésben. A pofahúst selymes, új hullámos paprikás mártásban kapjuk, helyben gyúrt, jó tartású derelyével. A vaníliamártásos mákos guba élvezetes, korrekt, nem átütő, tálalásban még finomítható. Erőssége a jól sikerült mártás.

A kiszolgálás megejtően kedves, udvarias, felkészült, motivált. Az ifjú hölgy magabiztosan szúrja ki az egyik kínált bort alkotó nyolc magyar szőlőfajta közül azt a kettőt, ami nem ősi fajta, hanem nemesítés.

A habzókkal együtt közel félszáz, főként magyar bort tartanak melyeket három pezsgő kivételével decire is kimérnek. A merítés Kárpát medencei, Balla Géza ménesi borai mellett három kiváló felvidéki pincészet nedűi közül is szemezgettek. Nagyipari sört nem tartanak egyáltalán, két élvonalbeli magyar főzde tíz sörét kínálják, korrekt díjszabás mellett. A töményválasztékot is értő kézzel válogatták össze.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5+ pont

Az étterem 2022 szeptemberében végleg bezárt.

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@rozsakert.restaurant címre