A Petrányi pincészet fűszernövényekkel és szőlőültetvényekkel körbevett étterme egyike a legszebb panorámát nyújtó Kárpát medencei helyeknek. A beltér is pazar, rusztikus és nagypolgári egyszerre, elképesztően hangulatos, otthonos és egyben elegáns. Belső gerendázat, hajópadló, antik bútorzat, az asztalon csipkés fehér abrosz, igényes pohár- és étkészlet, só- és borsdaráló. A terem végében a békeidők hangulatát idéző polcos szekrényen borok és kerámiák. Régi használati tárgyak a gerendákon, a falon archív, tussal rajzolt Csopak-térkép. Ötletes megoldás üvegfalakkal és ajtókkal körbevenni a vendégtér egy részét, így a bent ülök is élvezhetik a kivételes kilátást. E fedett terasz mellett két másik teraszt is működtetnek.

Kreatív konyhát visznek, nemzetközi és magyar ételekre építve. Az étlap havonta változik. 2021 augusztusának végén kínálnak többek között marinált fekete tőkehalat gyöngyhagymával, házi kenyérrel, kacsamáj brullée-t szilvával, kaláccsal, sárgabaracklevest Dobosi kecskesajttal, füstölt libamellel, kacsamellet kéksajtos gnocchival, fügével és vadringlóval, malacsültet Budapest módra borjúmájjal, lecsóval gombával, zöldborsóval, marhapofát zöldbabfőzelékkel, Rákóczi pohárkrémet és csokitortát.

Az árak értékarányosak. Előételek 2690 és 3690, levesek 1890 és 2490, főételek 3990 és 5900, desszertek 1890 1990 forint között kaphatók.

2020 októberében első körben kacsamájat rendeltünk birsalmával, valamint füstölt pisztrángot savanyított zöldségekkel, leveles tésztával. Az egyébként szépen tálalt, pisztáciatöretbe forgatott, selymes hagymapürével és jó tartású marinált lilahagymával kínált kacsamáj nem adta az alapanyagból kihozható maximumot, az alapzat sem volt meggyőző, a pisztráng lehetett volna szaftosabb és a leveles tészta pedig kevésbé száraz. Az ötlet mindkét esetben jó volt, a kivitelezés billegett kissé, bár nyilván mindkét fogás alapvetően élvezetesnek bizonyult. Kértem olívaolajat, az egyik legjobb, megannyi díjjal büszkélkedő spanyol cégnek csak szaküzletben fellelhető három, fajtaszelektált olaját tették elénk. A jelzett hibák dacára az első kör is messze átlag feletti volt, a második kör viszont katarzis-közeli. A pirított és marinált karfiollal, karfiolpürével, remek jus-vel, szalonnás pirított kelbimbóval kínált, virtuóz tálalású csirkemell kifogástalan volt ízre, állagra egyaránt. Kiválónak bizonyult vajkaramella pöttyökkel, körteszeletkékkel, ehető virággal és házi kekszszerűséggel tálalt vaníliás, nem túlédesített, könnyed körtetorta is.

A kiszolgálás kedves, udvarias, szívélyes. Felszolgálónk felkészült és kommunikatív.

A borválaszték a pincészet mintegy tizenöt borából áll, melyeket kivétel nélkül decire is kimérnek. Az Agárdi pálinkafőzde nedűi mellett saját pálinkákat is kínálnak. Alkoholmentes kategóriában tartanak házi szörpöket, limonádékat és 100%-os almalevet.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 5+ pont

Kiszolgálás: 5+ pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@petranyipince.hu címre