Lezser, hangulatos, trendi belsőépítészeti megoldásokkal kialakított igényes bisztró a Kempinsky Hotel Corvinus Budapest exkluzív környezetében. A honlapon megnyerő sorok az „éslességről”: „Hal ÉS Hús. Marha ÉS sertés. Pest ÉS Buda. Kutya ÉS macska. Hiphop ÉS metál. Mozart ÉS Bartók. iOs ÉS Android. Rocky ÉS Rambo. Facebok ÉS twitter. Picasso ÉS Rubens. Cure ÉS Depeche. ÉS Bisztró – egy fesztelen hangulatú vendéglő ÉS pecsenyesütöde, ahol a formális éttermi étkezési szokásoktól eltérően, ha kedved úgy tartja, csak falatozol sörözés, borozás ÉS beszélgetés közben. Magyar ÉS bécsi ételek, különleges grillek ÉS falatok mellett izgalmas bor- ÉS kézműves sörválaszték vár. Steak ÉS burger. Pörkölt ÉS borjúbécsi. Rántott sajt ÉS ropogós császárhús.” ÉS mindez így is van.
Magyar és bécsi étteremként határozzák meg magukat, de néhány nemzetközi és mediterrán fogás itt is bekerül a merítésbe. Kínálnak többek között tokaji libamájpástétomot gyümölcsraguval, lángost rukkolával, tejföllel, érlelt sajttal és érlelt sonkával, burrata-t színes paradicsommal és olívával, Cézár salátát, borjúpaprikás és borjúbécsit, garnélás fettucine-t, tafelspitzet három felvonásban (leves, csontvelő pirítóssal, marhahús körettel), burgereket, grillezett érlelt steakeket, sertésoldalast, báránybordát, tőkehalat, madártejet, rétest és Rigó Jancsit. A cégcsoport Corporate séfje 2025 januárjában Lévay Ádám, a bisztró executive séfje Kónya Géza.
Az árak értékarányosak, a bisztró színvonalához és lokációjához képest egyes fogások esetében akár kedvezőnek is mondhatók. Teszt időpontja 2019. április 27.
Fogadófalatként cserépben sült „Szent János kenyeret” kaptam jó minőségű vajjal. A friss, ropogós kérgű kenyér kitartott az étkezés végéig. Rendeltem spárgalevest lazackockákkal, a selymes, jó ízű, fehér spárgából készült levest a vendég előtt öntik a jó ízű, jó tartású spárga és lazac betétre. Kiváló kezdés. Második fogásként velőscsontot kértem tonhaltatárral. A csontot félbavágva sütötték meg, erre került a remek tatár. A kompozíciót sült fokhagymával és padronpaprikával, retekszeletkékkel, turbolyával és snidlinggel tálalták. Zárófogásom Mille Feuille volt mascarpones eperrel, ami kifogástalannak bizonyult ízre, állagra, tálalásra egyaránt.
A kiszolgálás első osztályú. A felszolgáló kedves, udvarias, motivált, kommunikatív volt.
Több, mint 60 kiemelkedő bort tartanak a magyar, az osztrák, a francia, az olasz és a spanyolélvonalból, de feltűnik az új világ is a választékban. Csapon csak nagyipari multisör van, de a palackos választék zöme, mintegy nyolc tétel magyar kézműves főzet. Igényes a tömény- és a koktélválaszték is.
Értékelés
Összélmény: 5
Konyha: 5
Atmoszféra: 5+
Kiszolgálás: 5+
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@esbisztro.hu címre