A Halászcsárda a palicsi tó mellett egy műemlékké nyilvánított épületben működik az Elitte vendéglátóipari komplexum keretében. A beltér rusztikus, hangulatos. Népies székek, az asztalokon piros fehér-kockás terítő, nyers tégla-boltív, palicsi hangulatot sugárzó képek berámázva a falon, kandalló, rajta petróleumlámpa, régi kávédaráló, csatos üvegek, népi kerámiák. Az asztalon menzára illő tartóban kommersz ecet, gyenge olaj, só- és borslisztszóró. Az impozáns ácsolatú, fedett, igényesen kiképezett teraszról csodálatos kilátás nyílik a tóra és környékére.

A három nyelvű (magyar, angol és szerb) étlap a magyar illetve a nemzetközi konyha halfogásaira épül. Az általunk rendelt ételen kívül kínálnak többet között csirke- és tonhalsalátát (utóbbit angolra és magyarra csirkének fordítják, így aki nem nézi az alapanyagok részletezését, azt hiheti, hogy kétféle csirkesaláta van az étlapon, fordítási probléma még akad, a süllőt több helyen is sügérnek írják magyarul, így igencsak feldúsulnak a sügérételek), pontyot dorozsmai molnár módra, továbbá rántva és roston sütve. Roston sütnek ezek kívül harcsát, tengeri sügért, aranydurbincsot, süllőt, tintahalat és lazacot. Húsételt csak annyit tartanak, hogy aki nem eszik halat, ne maradjon éhen, adnak bécsi szeletet, rántott és grillezett csirkemellet. Desszertként palacsintákat és kétféle baklava-t.

Az árak értékarányosak. Előételek 1570 és 1830, halászlé 2370, főételek körettel együtt 2100 és 4200, desszertek 630 és 720 forint között kaphatók.

Ettük egy filézett pontyhalászlevet, mely jó állagú, intenzív és tiszta ízű volt, benne kellő mennyiségű, jó tartású, nem túlfőtt hallal. A hozzá adott ipari kenyér friss. Megelégedésünkre szolgált a friss pontyból készült, ügyesen megsütött haltepertő is. A túrós csusza műfájában ettünk meggyőzőbbet Délvidéken is, nemcsak az anyaországban. A palacsinta átlagos, ipari dzsemmel töltik.

A kiszolgálás udvarias, kedélyes.

Környékbeli jónevű pincészeteknek két tucat borát kínálják, ezek közül hármat kimérnek decire is. A sörök nagyipariak, a kommersz tömények között néhány helyi gyümölcspárlat jelent némi izgalmat.

Értékelés

Összélmény: 4,25 pont

Konyha: 4 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a office@elittepalic.rs címre