A város gasztronómiájának meghatározó egysége volt éveken keresztül a Zsálya bisztró, mely a város legfrekventáltabb utcájában nyitott újra Trifla néven 2017-ben. Mint a név is utal rá, ezúttal kiemelt szerepet kapott az ételkínálatban a szarvasgomba. A berendezés hangulatos, otthonos, tetszetősek a világítótestek, helyhez illő a szarvasgombát ábrázoló falborítás. Trifla feliratú hordókkal szegélyezett igényes teraszt is működtetnek.
A konyha magyar, olasz és nemzetközi ételeket kínál az átlagnál jobban elkészítve. A választékban jól megfér a kemencében sült velőscsont, vagy a Trifla-deszka a bivalymozzarellából készült pármai sonkás Caprese-vel, az alföldi gulyásleves a vargányás ravioli-val, a vörösboros szarvaspörkölt a narancsos lazacsteak-kel.
Az árak értékarányosak. Előételeké 1450 és 2600, leveseké 890 és 1690, főételeké 2600 és 6800, pizzáké és focaccia-ké 1390 és 2600, desszerteké 990 és 1500 forint között mozog.
Első körben rántott békacombot rendeltünk, valamint vargányakrémlevest. A combok frissek voltak, szaftosak, ízletesek, a szarvasgomba-aromás olajjal ízesített leves selymes, jó ízegyensúlyú. Az étlap szerint minden étel rendelhető 790 forint ellenében 4 gramm szarvasgombával. Így a jó tésztájú paradicsomos, mozzarellás, gombás focaccia-ra kértünk extra szarvasgombát. Jeleztem rendeléskor abbeli reményemet, hogy frissen reszelik a gombát az elkészült ételre, nem figyelmeztettek arra, hogy a friss gomba kifogyott és egy pesto-szerű, szarvasgombatartalmú, de aromásítottnak tűnő készterméket kapunk majd. Arról inkább lemondtunk volna. Ennél nagyobb probléma, hogy az étlapon erdei gombásnak ígért focaccia-n csak termesztett csiperkét leltünk. Ha figyelmeztetnek előre, hogy elfogyott az erdei gomba, akkor meg sem említeném az esetet, így viszont kénytelen vagyok levonni egy pontot a konyhától, mint tettem azt más esetben is. Az olajbogyóval „aromásított” pomace jellegű olívaolaj nem győzött meg, nem nehéz ma már beszerezni elérhető árú prémium olajakat Magyarországon. A csípős pacalt házi savanyúsággal és friss kenyérrel tálalják, mint Szeged környékén. A nagy, domború fatálon, piros lábaskában tálalt pacal ízre, állagra egyaránt megelégedésünkre szolgált, csípősségét sikerült még fokozni egy kiváló kézműves chili-szósszal, ami az „Ali pasa bosszúja” fantázianevet viselte, készítője Vörös Tamás Csaba helyi kistermelő. A kenyér friss volt, de nem kiugró minőségű, a házi csalamádé ízletes. A házias Creme caramell-t friss málnamártással, ehető virággal és bazsalikomlevelekkel tálalták, meg voltunk vele elégedve.
A kiszolgálás kedves, udvarias, szolgálatkész. A friss szarvasgomba reszelésének ügyében a félreértést nem tudatos elhallgatásnak, hanem felkészültséghiánynak tudtam be.
Az itallap igényes. Mint a borlapon olvasható, a borválaszték változik, de harmincféle kitűnően összeválogatott reprezentatív egri bor mindig megtalálható náluk. Ezek zömét decire is kimérik barátságos áron. Saját pálinkákat kínálnak, Bernard sört csapolnak, van néhány palackos sörük is, ezek a nagyipar felső szegmenséből valók.
Telefonszám:
+ 36 30 955 2180
+ 36 31 785 5664
Értékelés
Összélmény: 4 pont
Konyha: 3,75 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 4,5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a triflaeger@gmail.com címre